CHP'nin Dokunulmaz Bankamatikçileri kimlerdir?

Yıl 2014, tam 10 yıl önceye götüreceğim sizi. Dönemin AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Avukat Temurhan Yıldız, elinde mikrofon ile kalabalık seçmene hitap ediyor. Diyor ki Sayın Yıldız, “Bankamatik kartıyla çalışan ve Kartal'da olmayan sigortası belediye tarafından yatırılıp maaşları ödenen 400 personel var.” Ve sonra da Savcıları Hakimleri göreve davet ediyor. Ne oluyor sonra? Bu kadar ciddi konuyu bir daha kimse dile getirmeyip, konunun üzerine adeta beton dökülüyor. 
*
Yıl 2024 ve aynı konuya 10 yıl sonra MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt dikkat çekiyor.  Başkan Zübeyir Kurt diyor ki, “Kartal Belediyesi’nde yaklaşık 1000 (Bin) civarı bankamatikçi telaffuz edilmektedir ki korkunç bir rakam. AHLAKSIZLIKTIR, HIRSIZLIKTIR, HARAMDIR, SUÇTUR! Bankamatikçi istihdamı vergi kaçakçılığıdır! “Bankamatikçi” istihdamı resmi evrakta sahteciliktir! “Bankamatikçi” istihdamı kamu kaynaklarının talan edilmesidir, yetim hakkıdır! Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın Mali ve İdari Denetim yetkisini kullanıp “Bankamatik Çalışan”  personel söylentilerini ihbar kabul etmesi, gerekli denetim, inceleme ve girişimleri başlatması için Kartallıların harekete geçmesi ve kamuoyu oluşturması zaruri bir hal almıştır." Diyor.

 
*

Önceki senelerde MHP Kartal Belediye Meclis Üyesi Mehmet Gödekdağ'da meclis kürsüsünden konuşarak; Ümraniye ve Maltepe tacizcilerinin Kartal Belediyesi personeli olduğunu belirtti. Peki, başta Kartal'ın dürüst Belediye Başkanı Ekonomist Gökhan Yüksel olmak üzere AK Parti'den ve diğer partilerden kimler bunlar hakkında suç duyurusunda bulundular? Bunlardan geçmişe dönük işe gitmeden, hak etmeden aldıkları Kartallıların paralarını gecikme faizi ile birlikte kamuya kazandırmaya neden çalışmadılar?  

*
Ya bu iddialara ne demeli? Tarih 30 Temmuz 2023. CHP Kartal delege seçimi yapıldı bu tarihte. Tabiri yerindeyse kıran kırana bir seçim oldu. Cumhuriyet Halk Partililerin sosyal medyadan Delegelerin ve yakınlarının oy karşılığı Belediyeye ve Belediye şirketlerine işe alındıkları iddiaları sosyal medya da adeta yankılandı. Bu işe alınanların sayısının 400 civarı olduğu halen Kartal siyasi kulislerinde konuşulmakta. Malumunuz bu seçilen delegeler Kemal Kılıçdaroğlu’nu indirip, Özgür Özel’i CHP Genel Başkanı yaptılar.
*
Netice olarak sormak gerek; Kartal Belediyesi’nde 400 Bankamatikçi mi var? Yoksa 1.000 Bankamatikçi mi var? Yine sormak lazım 10 yıl önce bir hukukçu olan Avukat Temurhan Yıldız, “Kartal’da olmayan 400 Bankamatikçi var!” Dedi ve sonrasında neden kimse suç duyurusunda bulunmadı? Neden İçişleri Bakanlığı bilgilendirilip harekete geçirilmedi. Neden kimse Kartallıların ve kamunun haklarını savunmadı? Soruyorum tekrar sizin için Beytülmal (Devlet Hazinesi) hiçbir anlam ifade etmiyor mu? Yetimin, garip gurabanın hakkı var orada. Hiç mi Allah’tan korkmazsınız? 
*
Meydan böyle boş olursa 400 değil, 1000 değil 2000 Bankamatikçi bile çoğaltır birileri değil mi?
*
Bankamatikçi nedir? Bilmeyenlere ifade edeyim sigortası yatırılan, diğer hakları ödenen ve her ay işe gitmeden ATM’ye giderek maaş alan kişilere “Bankamatikçi” denir. Peki, 10 yıl önce işini becerip siyasi yollardan Bankamatikçi olan 400 kişinin Kartallılara zararları ne kadar olmuştur? Hesaplayalım. 10 yıl önce başlayan bir bankamatikçinin Belediyeye aylık maliyeti maaş, sigorta, yemek vs. en az 50 bin liradır.

400 Bankamatikçi çarpı 50 bin lira, eşittir; Aylık 20 Milyon lira eder. 

12 ay da ise 240 milyon lira ve 10 yılda ise tam 2 Milyar 400 Milyon lira eder.

Eğer bu 400 Bankamatikçi iddiasının üzerine gidilirse Kartal Belediyesi’nin bütün borçları biter bu paralarla. Bu gün Belediyenin geldiği durum, emekçi işçiler alınterleriyle hak ettikleri maaşlarını alamaz oldular. İş yavaşlatma, çöp toplamama gibi eylemler yapıyorlar. Belediye Başkanı da Enflasyonu bahane ederek Hükümeti ve İller Bankasını suçluyor. Ha bu arada yetkililere söylüyorum bulamazsanız eğer Bankamatikçileri, "Kimler Bankamatikçi?" Diye Kartal esnaflarına hatta dürüst CHP’lilere bile sorsanız size en az 1 isim söylerler bilesünüz.
*
Yazımı şimdilik bitirirken son sorumu soruyorum;

CHP’nin Bankamatikçilerinin ve bunları üreten suç ortaklarının dokunulmazlıkları mı var? 

Sevgilerimle ve muhabbetle…
 


 

YORUM EKLE

banner17