CHP'li Belediye'de hangi kurumun 10 milyonu konsere gitti?

Öncelikle geçtiğimiz günlerde rahatsızlanıp tedavi gören Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın Alper Yeğin'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

*

Biz gazetecilerin her yerde kulağı, her yerde Devletini ve  Milletini seven bir gözü vardır.

*

Dün telefonum çaldı ve haber kaynağım "Sana şimdi anlatacaklarım kamuoyunda bomba etkisi yapacak, şok olacaksın" Dedi ve tek tek anlattı. İddialarının Konusu Sancaktepe Festivali idi. Kaynağım,  Festivalin Maliyetinin 10 Milyon lira olduğunu ve bir kurumun hibe verilen bağış parasının organizasyonu yapan firmaya kanunsuz şekilde faturasız verildiğini belirtti. Bu yazımın sonuna doğru soracağım sorulara lütfen dikkat ediniz.

*

Malumunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Akabinde Belediyelerde tasarruf tedbiri kararları alıp konserleri birer birer iptal etmişlerdi.

CHP'DEN DE İSRAF ETMEYİN UYARISI GELDİ.

11 Mayıs’ta CHP merkezinden gönderilen, "Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlarına" başlıklı genelgede şu ifadeler yer aldı: "Ekte tarafınıza sunulan, 'Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele' hedefiyle, 'Belediye Kaynaklarının Etkin Kullanımına Yönelik İlkeler'e hassasiyetle uyulmasının önemini bir kez daha hatırlatır, çalışmalarınızda başarılar dileriz." Diye belirtildi.
Genelgenin ekinde ise; Uluslararası toplantılar, milli bayramlar, illerin kurtuluş günleri ve Cumhuriyet kutlamaları ile diğer açılış, konferans, seminer, yıldönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlar sebebiyle etkinlikler düzenlenmesi halinde aşırılıktan ve israftan kaçınılmasına özen gösterilmesi vurgulanmıştı.

ALPER BEY HİÇ BİRİNİ TAKMADI!
Sancaktepe'nin CHP'li Belediye Başkanı Alper Yeğin, ne Cumhurbaşkanın genelgesini ne de CHP Genel Merkez’in genelgesini kaale almayarak festival ve konser organizasyonlarının alasını yaptı.

FESTİVALİN DETAYLARI...

Festival; Meydan Park, Ayazma Yaşam Vadisi ve Sarıgazi Festival alanında düzenlendi.

29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festivalin ilk gününde Güler Duman ve Volkan Konak, İkinci gününde Yeni Türkü ve İlyas Yalçıntaş, üçüncü gününde Gülcihan Koç ve Niyazi Koyuncu, dördüncü gününde ise Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin şiir dinletisi, Tolga Sağ, Yılmaz Çelik, Muharrem Temiz, Cengiz Özkan, Rewşan ve Mikail Aslan sahne performanslarını sergilediler.

ALPER YEĞİN'E SORUYORUM;

- Festivali Devletimizin tasarruf tedbirleri genelgesine ve CHP'nin genelgesine rağmen hangi paralarla düzenlediniz?

- Hangi Kurumun hibe verilen bağış parasını organizasyon firmasına verdiniz? Bize açıklar mısınız? Biz mi açıklayalım?

- İddia edilen 10 Milyon Türk Lirasını konser günü hangi sanatçının karavanında organizasyon firmasına elden verdiniz?

-Konser günü organizasyon firmasına elden verilen o günün tarihli faturasını aldınız mı? Aldıysanız o faturayı kamuoyunu bilgilendirmek için bizimle paylaşır mısınız?

- Hibe verilen 10 Milyon Türk Lirası tasarruf tedbirleri genelgesi dışında bir para mı? O kurum da bize açıklama yapar mı?

- Neden Devletimizin ve CHP'nin tasarruf tedbirleri genelgelerine uymadınız? Belediyeniz Türkiye Cumhuriyeti Belediyesi değil mi? Bu kadar mı kayıtsızsınız?

Sevgili okurlar iddialara cevap geldiği takdirde sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek için paylaşacağım.
 

YORUM EKLE

banner17