CHP'li Kartal Belediyesi'nde kaç Bankamatikçi var? Yüzlerce mi?

10 yıl önce ve 10 yıl sonra 2 başkan "Bankamatikçiler var!" Diyerek Müfettişleri, Savcıları göreve davet ettiler.

CHP'li Kartal Belediyesi'nde kaç Bankamatikçi var? Yüzlerce mi?

YIL 2014

KARTAL BELEDİYESİ'NDE 400 BANKAMATİKÇİ VAR!

Ak Parti Uğurmumcu'da seçim irtibat bürosu açılışı yaptı. Açılışta konuşan AK Parti Kartal Belediye Başkanı Av. Temurhan Yıldız’ın açıklamaları gündem oldu. 
Bankamatik kartıyla çalışan 400 personel var!
Sevgili Kardeşlerim belediye başkan yardımcısı bile şunu söylüyor 'ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim.' Bunu diyen kendi içlerinde ki arkadaşları. Bir başka arkadaşları da diyor ki, şu an meclis üyesi 'Hakimleri, savcıları göreve çağırıyorum.' 
Bu kadar pervasızca, paranın nasıl harcanacağını bilmeyen sadece bankamatik kartıyla çalışan ve Kartal'da olmayan sigortası belediye tarafından yatırılıp maaşları ödenen 400 personel var. Kartalspor'u küme düşürdüler, ama Kartal Belediyespor'a 8 trilyon para harcadılar.  Şu anda Çavuşoğlu'yla aynı küme de. Kartalspor'u düşürdüler ve Nevşehir'de ki otel Kartalspor'a sponsor olmuş ama Kartalspor düşüyor. Bu kadar pervasızca,  bu kadar düşüncesizce, Kartal'ın paralarının nerelere gittiğini siz düşünün. Bir çok şeyi de burada sizlere anlatmaya dilim varmıyor.” Dedi.

-

İşte Avukat Temurhan Yıldız’ın 2014 yılında ki açıklamalarının gazetemizde çıkan haberi;
-

-

-

YIL 2024

KARTAL BELEDİYESİ'NDE 1000 BANKAMATİKÇİ VAR!

MHP Kartal İlçe Başkanı Basına ve Kamuoyuna yazılı açıklama yayımladı. İşte Başkan Kurt'un açıklamaları ve iddiaları;

KARTAL KAMUOYUNA                       
Değerli Kartallılar; Seçimlerin üzerinden henüz 5 ay geçmesine rağmen, toplumun her kesiminden gelen ve öznesinde Kartal Belediyesi bulunan eleştiri ve şikayetler had safhaya ulaşmıştır. Toplumsal serzenişlerin en başında ödenmeyen işçi ücretleri gelirken, çalışanların maaşlarının ödenmemesi, grev ve iş bırakma eylemlerini tetiklemektedir. Newton’un Etki-Tepki yasasına emsal teşkil eden bu tutum, aksayan hizmetler ve etrafa saçılan çöpler olarak topluma yansımaktadır. Bu kısır döngünün, Kartal Belediyesi’nin makus talihi olarak benimsenmiş ve kanıksanmış olması başarısızlığın tezahürüdür.

SORUYORUZ; 
İşçi maaşları neden ödenmiyor? 
Bütçe neden sıfırı tüketmiş durumda? 
Belediye neden ve nasıl iflasın eşiğine geldi? Susan sussun… “Ali’den başka yiğit, Zülfikar’dan keskin kılıç tanımayız” diyerek  haykırıyoruz; “KRAL ÇIPLAK!!!” Bu soruların en önemli cevabının “Bankamatik Çalışan” olarak adlandırılan yandaş istihdamı olduğu Kartal Kamuoyunda aleni bir şekilde dile getirilmeye başlanmıştır. Yaklaşık 1000 (Bin) civarı bankamatikçi telaffuz edilmektedir ki korkunç bir rakam. Bu konuyu ilk olarak 2020 yılında kamuoyunu meşgul eden CHP’deki taciz skandalları sürecinde Belediye Meclisinde gündeme getirmiştik. Meclis Üyemiz Mehmet Gödekdağ Ümraniye ve Maltepe tacizcilerinin Kartal Belediyesi personeli çıkmasını kürsüde dile getirirken, Kartallılar yerine Ümraniyeli ve Maltepelilerin istihdam edilmesi ve sözkonusu tacizcilerin bankamatikçiliğinin böyle çirkin bir süreçle ifşa olmasını sorgulamıştık.Yine Kartal Belediyesindeki çürümüşlüğün bir diğer ibretlik emsali geçen yılki CHP ilçe kongresidir. Bu durum bir siyasi partinin iç sorunu gibi görünse de, zararı Kartal’a dokunduğundan değinmek durumundayım! 

İddia şudur ki Belediye; 
Siyaseti şahsi ikbaline alet etmek maksadıyla sürece müdahil olmuş ve kendi adayını çıkartmıştır. Delegelerin bir kısmının oyunu “Yandaş İstihdamı” ile satın alarak ucube amacına ulaşmıştır. Bu HADSİZ ve kepaze süreçten bihaber Kartallı seçmen, şu an yaşanan mağduriyet neticesinde sorgulama sürecine girmiştir. Kartursaş, Karyapsan gibi Belediye iştirakleri veya iş yapılan yüklenici firmaların, yandaş istihdamında taşeron olarak kullanıldığı; Görülen işlerin faturalarla şişirilerek sözde meşru bir kılıfla bankamatikçilere finansman sağlandığı söylentisi Kartal’da ayyuka çıkmış durumdadır. Özetle bazı durumlarda bankamatikçi istihdamı Belediye bünyesinde değil de, x,y,z firmaları bünyesinde gerçekleştirilmektedir. “Bankamatiçi Çalışan” bahsi geçtiğinde, toplumsal çaresizliğin etkisiyle dillendirilen “Minareyi çalan kılıfını hazırlar”ifadesindeki kabul edilmişliği REDDEDİYORUZ. “Bankamatikçi” istihdamı vergi kaçakçılığıdır! “Bankamatikçi” istihdamı resmi evrakta sahteciliktir! “Bankamatikçi” istihdamı kamu kaynaklarının talan edilmesidir, yetim hakkıdır!

AHLAKSIZLIKTIR, HIRSIZLIKTIR, HARAMDIR, SUÇTUR! 
Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın Mali ve İdari Denetim yetkisini kullanıp “Bankamatik Çalışan”  personel söylentilerini ihbar kabul etmesi, gerekli denetim, inceleme ve girişimleri başlatması için Kartallıların harekete geçmesi ve kamuoyu oluşturması zaruri bir hal almıştır. Biz MHP Kartal İlçe Başkanlığı olarak Siyasi Denetim görevimizi ifa ederken; Kartallıların, Derneklerin, Yerel Medya ve STK’ların Kamuoyu Denetimi noktasında tavrını cesurca sergilemesinin, topluma karşı hem vicdani, hem ahlaki, hem de anayasal bir görev ve sorumluluk olduğunun altını çiziyoruz. Bu cefakar ve asil milletin dişinden tırnağından artırarak ödediği vergiler ve yüce devletimizin ödenekleri, mirasyedi hayırsız evlat tavrıyla har vurup harman savrulamaz!

ZÜBEYİR KURT MHP KARTAL İLÇE BAŞKANI 
“Haksızlık karşısında eğilme. Eğilirsen hem hakkını hem şerefini kaybedersin." Hz. Ali (r.a.)"

KURULTAY İÇİN DELEGELER İŞE ALINDILAR!

2023 yılı Temmuz ayında bazı CHP’liler Delegelerin Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından Belediyeye ve şirketlerine işe alındı sosyal medya dan iddia edildi.

İşte o iddiaların ekran görselleri;

-

-

-

15 yıldır CHP'li Belediye Başkanları tarafından yönetilen Kartal Belediyesi'nde kaç bankamatikçi olduğu kamuoyu tarafından merak konusu oldu.
 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2024, 12:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17