İlçem Gazetesi
2024-09-18 13:51:42

10 Osmanlı'dan büyük Türkiye’nin ayak sesleri...

Aytekin Yaşar

aytekinyasarr@hotmail.com 18 Eylül 2024, 13:51

Türkiye’nin yurt dışında ki askeri üslerini bilmiyorsanız. O üslere yerleştirilen ve her biri milyonlarca dolara mal olan belki de sayıları yüzlerce olan füzeleri bilmiyorsanız hiç şaşırmam. O füzelerin O üslere yerleştirilerek bize düşmanlık edenlere menzillerinin ne kadar yaklaştığını anlatmama gerek yok her halde.

Hele hele Türk Devletler Teşkilâtının kurulduğunu ortak ticaretimizin, askeri ordumuzun olduğunun ve ortak tatbikatlar yaparak şimdiden düşmanları nasıl derin endişelere sevk ettiğini bilmiyorsanız yine şaşırmam.

Neden şaşırmam? Çünkü İsrail'den fonlanan ve o ülkenin hayranı olan hatta onlardan olup bizden görünenler, size bu gerçekleri anlatmaz hatta haberlerde de göstermezler.

Sizlerden bazıları muhtemelen terörist İsrail'in Filistin, Lübnan, Suriye ve Türkiye topraklarını almak üzere hareket geçtiğinden de habersizsinizdir.

*

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake,Türkiye'nin vazgeçilmez bir müttefik olduğunu ifade ederek, bugüne kadar yaşananların, Ankara'nın önemini doğruladığını belirtti. Deseret News'te yayınlanan 'Türkiye ile güçlü ilişki Amerika'nın menfaatinedir' başlıklı yazısında Flake, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere dair kritik değerlendirmelerde bulundu. Yani ABD'nin elçisi anladı ama bazıları halen anlamadı Türkiye’nin yükselen gücünü.

*

Geçenlerde bir basın toplantısında dedim ki; "Çok değil 2 yada 3 yıl içerisinde herkes Recep Tayyip Erdoğan’ı anlayacak. Bazıları utanacak ama bazıları yine hiç utanmayacak."

Sözün özü; "Elindeki altının kıymetini bilmezsen, biri gelir seni kandırıp gazoz kapağı ile bile değiştirip elinden alır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.