İstanbul’da 1. En Temiz Şehir Ümraniye

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye'nin En Temiz Şehri Yarışması’nda” Büyükşehir İlçe Belediyeleri En Temiz Şehir kategorisinde Ümraniye Belediyesi 3. En Temiz Şehir seçildi.

İstanbul’da 1. En Temiz Şehir Ümraniye
banner46

Ümraniye İstanbul’daki İlçe Belediyeleri sıralamasında 1. En Temiz Şehir oldu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin çevreyi korumak için en fazla yatırım ve denetim yapan belediyeleri ile en temiz üretim yapan organize sanayi bölgelerini belirledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada, Büyükşehir İlçe Belediyeleri En Temiz Şehir kategorisinde Ankara’nın Altındağ Belediyesi birinci, Konya’nın Selçuklu Belediyesi ikinci ve İstanbul Ümraniye Belediyesi ise üçüncü oldu. Ümraniye Belediyesi Büyükşehir İlçe Belediyeleri En Temiz Şehir kategorisinde 3. En Temiz Şehir seçilirken, İstanbul’daki İlçe Belediyeleri sıralamasında 1. En Temiz Şehir oldu. Ankara’da düzenlenen ödül töreninde, Büyükşehir İlçe Belediyeleri, “atık ve atık su yönetimi, hava kalitesi, iklim değişikliği, eğitim ve bilinçlendirme” başlıklarında değerlendirilerek ödüle layık görüldü. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Milletvekilleri, Bakan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, diğer ödül alan Belediye Başkanları ve davetliler katıldı.


BAKAN ERDOĞAN BAYRAKTAR, “SIFIR ATIK VE GERİDÖNÜŞÜM POLİTİKASI”


1972 yılında gerçekleştirilen “Stockholm Konferansı” ile 5 haziran gününün “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “ Hızla gelişen dünyamızda; atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribat her ülkenin ortak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bugün çevre konusu, çevre duyarlılığı ve iklim değişikliği, dünyanın bir numaralı gündem maddesidir. Sanayicilerimizin “temiz Üretim’ ilkesi ile çevreye duyarlı üretim yapmaları, bu ürünleri tüketen vatandaşlarında ‘temiz tüketim Bilinci ile hareket etmeleri, çevreye duyarlı ürünleri tercih etmeleri önem arz etmektedir. Bölgesinde ve dünyada model alınan bir ülke olabilmemiz için Bakanlığımızla birçok çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmalarda baz alınan temel yaklaşımımız ‘Sıfır Atık ve Geri Kazanım Politikası’, ‘Kullananın ve Kirletenin Ödemesi’ ve ‘Çevre Korumada İhtiyat’ prensipleri ile ‘Kirletmeden Temiz Tutma Prensibi’dir. Kentsel dönüşümle inşa edeceğimiz 3 kat ve üzerinde kata sahip binalarımızda çöpler kaynağında ayrıştırılacak, kurulacak sistemle; evsel atıklar, kağıtlar, camlar ve atık yağlar ayrı ayrı toplanacak ve belli bir yerde depolanacaktır. Bu sistemde toplanan ayrıştırılmış atıklar, belediyeler veya lisanslı kuruluşlar tarafından alınarak geri dönüşümü yapılacak, bu sayede hem ülke ekonomimize katkı sağlamış hem de çevremiz korunmuş olacaktır.” dedi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Büyükşehir İlçe Belediyeleri En Temiz Şehir kategorisinde 3. En Temiz Şehir ödülünü almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Hasan Can, yaşam alanımız olan çevreye verdikleri önemin büyük olduğunu vurgulayarak pırıl pırıl bir Ümraniye için hizmetlerin devam edeceğini dile getirdi.


 En Temiz Şehirler, Büyükşehir İlçe Belediyeleri Kategorisinde Türkiye Üçüncülük ödülü Ümraniye Belediyesine verildi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ödülünü AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel’den aldı.


Ayrıca bu akşam saat 19.00’da İstanbul’da da gerçekleştirilecek olan En Temiz Şehir Yarışması ödül töreninde, İstanbul İlçeleri kategorisinde Ümraniye Belediyesi birincilik ödülünü alacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2013, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17