" />

2. Uluslararası Görme Engelliler Eğitim ve Kültür Festivali Üsküdar'da başladı

2. Uluslararası Görme Engelliler Eğitim ve Kültür Festivali Üsküdar'da başladı
banner46

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslar Arası Görme Engelliler Eğitim ve Kültür Festivali, başladı. Açılış töreninde konuşan Başkan Hasan Can, ‘Nerede bir dert varsa, çözmek için oraya koşuyoruz’ dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslar Arası Görme Engelliler Eğitim ve Kültür Festivali, düzenlenen bir törenle başladı. Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engeliler Okulu’nda düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Koçibar, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Serap Eşit Elveren, Mesut Özdemir ve Mustafa Küçükkapdan ile görme engelliler ve aileleri katıldı.

6 ÜLKEDEN 44 GÖRME ENGELLİ KATILDI

Görme engellilerin farklı ülkelerde yaşayan engellilerle tanışma, kaynaşma ve birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarını hedefleyen 2. Uluslar Arası Görme Engelliler Eğitim ve Kültür Festivali’ne Türkiye, Tacikistan, Kazakistan,  Kırgızistan, Azerbaycan ve Filistin’den 44 engelli katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN’A TEŞEKKÜR

Törende bir konuşma yapan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın projeye büyük destek verdiğini belirterek, kendisine teşekkür etti. Daha sonra söz alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Koçibar, projenin farklı ülkelerde yaşayan görme engelli vatandaşları bir araya getirmesi bakımından anlamlı bir etkinlik olduğunu söyledi.

‘NEREDE BİR DERT VARSA, ÇÖZMEK İÇİN ORAYA KOŞUYORUZ’

Açılış töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, böyle anlamlı bir etkinliğe imza atmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Nerede bir dert varsa, çözüm için oraya koşmaya çalışıyoruz diyen Başkan Hasan Can, 2. Uluslar Arası Görme Engelliler Eğitim ve Kültür Festivali ile ilgili işbirliği teklifi geldiğinde memnuniyetle kabul ettiklerini belirtti. Ümraniye Belediyesi’nin engelli hizmetleri noktasında sekiz yıllık süreçte çok önemli mesafeler kaydettiğini vurgulayan Başkan Hasan Can, okuma yazma bilmeyen engelli vatandaşlara evlerinde eğitim verdikleri Biz Gönüllüyüz Biz Öğretiriz projesine değindi. Belediyeye ait 3 adet engelli aracın verdiği hizmetlerden çeşitli sosyal projelere kadar çok sayıda destekle engellileri hayata bağlama noktasında çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Hasan Can, hükümetin bu alanda yaptığı hizmetlere de değindi.

Beş gün sürecek olan 2. Uluslar Arası Görme Engelliler Eğitim ve Kültür Festivali’nin açılış töreni, engelli öğretmen ve öğrencilerden oluşan koronun verdiği konserle sona erdi. 6 farklı ülkeden bir araya gelen 44 engelli, Ümraniye Ağaoğlu Otel’de konaklıyor. Burada düzenlenecek seminerlere katılacak olan engelliler, program kapsamında İstanbul’un muhtelif tarihi ve kültürel yerlerini gezecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2012, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17