Gururlandık! Türkiye'nin Bilişim Vadisi oluyor!

İlçem Gazetesi'nin savunduğu proje gerçekleşiyor.

Gururlandık! Türkiye'nin Bilişim Vadisi oluyor!
Yıllar önce Gözdağı'nda Ak Parti milletvekili adayı ve gazetecilerin hazır bulunduğu kahvaltıda söz alan gazetemiz sahibi Aytekin Yaşar hayalini kurduğu Türkiye'yi anlatmıştı.


Bilim tesisleri kurulsun!


Aytekin Yaşar konuşmasında; "Japonya'da, adamlar tesis kurmuşlar bilim adamları günde 250 yeni icad yapıyorlar. Bu 250 yeni icadı dünya'ya pazarlayıp kazanç elde ederek, insanların hizmetine sunuyorlar. Türkiye böyle bir şey neden yapmıyor? Türk milletinin zekası dünyaya parmak ısırtıyor. Sizlere tavsiyem milletvekili olup meclise gittiğinizde TÜRKİYE'DE DEV BİR ALANA BİLİM TESİSLERİ KURULMASI İÇİN ÇALIŞIN" dedi. Bu fikir, katılımcıların beğenisini kazandı.


Türkiye'nin "istihdam vadisi" olacak



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nin Türkiye'nin teknoloji geleceğini inşa edecek 2023 vizyon projelerinden biri olduğunu belirterek, "3 milyon metrekare üzerine kurulacak, 420 futbol sahası büyüklüğündeki Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi'nin, 150 bin Ar-Ge personeline istihdam yaratmasını hedefliyoruz" dedi.


Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilişim Vadisi'nin kentsel tasarımı ile 1. etap mimari, mühendislik, peyzaj ve altyapı projelerinin, hizmet alımı ihalesiyle gerçekleştirilmesi için anlaşma sağlandığını söyledi. 


Projenin 4 etaba ayrıldığını anlatan Işık, şu bilgileri verdi:

"Birinci etap, 1A ve 1B olarak ikiye ayrıldı. 1A bölgesinde, 70 bin metrekare alanın inşaatı için ihale aşamasına gelindi. Eylül ayı sonunda altyapı ve üstyapı projelerinin ihalesini, 2015 yılı sonunda da inşaatını tamamlamayı planlıyoruz. 1A denilen bölge içinde, 15 bin metrekarelik idari bina ve çok amaçlı Ar-Ge ofisleri bulunacak. Bilişim Vadisi içinde yaşayacakların bütün ihtiyaçlarına cevap verecek okul, kreş, hastane, ibadethane, konaklama, banka, spor merkezleri, kültürel tesisler gibi sosyal donatı alanları da olacak. Burası Ar-Ge çalışanları için aynı zamanda bir yaşam kompleksi olacak."


150 BİN AR-GE PERSONELİNE İŞ FIRSATI

Bilişim Vadisi'nin sıradan bir teknoloji geliştirme bölgesi olmadığına işaret eden Işık, bu projenin Türkiye'nin teknoloji geleceğini inşa edecek 2023 vizyon projelerinden biri olduğunu vurguladı. 


Bilişim Vadisi ile Türkiye'yi, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe dünyanın önde gelen cazibe merkezlerinden biri haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Işık, geleceğin teknoloji markalarının temellerinin de bu vadide atılmasını temenni ettiğini dile getirdi.













kaynak; takvim.com.tr
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 18:27

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17