Tokatlıların 2. Geleneksel Keşkek Şöleni büyük ilgi gördü

İsmail Erdem, Sancaktepe Tokatlılar Derneği tarafından düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Geleneksel Sancaktepe Tokatlılar Keşkek Şölen’ine katıldı.

Tokatlıların 2. Geleneksel  Keşkek Şöleni büyük ilgi gördü
27 Ekim Pazar günü Sancaktepe Tören Alanı’nda yapılan etkinlikte, Tokat merkez ve 11 ilçesine ait birbirinden zengin kültürel etkinlikler ve yöresel lezzet keşkek tüm Sancaktepelilerin beğenisine sunuldu.


Birlik, kardeşlik, dayanışma ve karşılıklı anlayışla güzel bir model oluşturan Tokatlılar, Sancaktepe’de düzenlenen etkinlik kapsamında birlikte yaşama kültürünün örneğini tüm Sancaktepe ve İstanbullulara tanıttı.

Tokatlılar Keşkek Şöleni’ne Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra İstanbul AK Parti Milletvekilleri Gürsoy Erol ve Harun Karaca, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci, CHP ilçe Başkanı Ayten Durmuş, Muhtarlar, Dernek Başkanları müdürler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın Organizasyon Komite Başkanı ve aynı zamanda Sancaktepe Tokatlılar Derneği’nin yayını olan “TOKATLIM” dergisinin Yayın Yönetmenliğini yapan Mustafa Günal programın sunumunda, düzenlenen şenliğin Sancaktepe’de en kalabalık nüfusa sahip Tokatlıların en büyük ve en kapsamlı hemşeri organizasyonu olma unvanına sahip olduğunu belirtti. Günal:  “Molla Hüsrevleri, İbn Kemalleri, Gazi Osmanpaşaları ve daha birçok tarihi şahsiyeti yetiştiren Tokat; Mevlâna, Evliya Çelebi ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi manevi şahsiyetlerin anlatım ve duaları ile ilelebet yaşayarak bu ülkenin zenginliği olmayı sürdürecek” dedi.

Program da ilk olarak Tokatlılar Dernek Başkanı Kaya Çardak açılış konuşmasını yaptı. Çardak: “Tokatlılar Derneği’nin bir organizasyonu olarak gerçekleştirilen şenliğin Tokat’ın maddi ve manevi mirasının, bugünkü potansiyelinin tanıtıldığı dostluğun, mutluluğun ve umudun doruk noktasına çıktığı bir meydan olacak” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Erdem STK’ların önemine dikkat çekerek, ilçede bilhassa hemşeri derneklerinin çok güzel çalışmalar yürüttüğü belirtti. Beldeye Başkanımız, kendisinin de Tokatlı sayılabileceğini belirerek, doğum yeri olan Koyilhisar’ın Tokat’ın ilçeleri Reşadiye ve Niksar’la çok yakin adet örf ve gelenekler sahip olduğunu belirtti. Başkanımız belediye hizmetleri ile Sancaktepe’nin her geçen gün İstanbul’un en gözde ilçesi olmaya devam ettiğini sözlerine ekleyerek:“ Bu günü yaşıyoruz yarını yapıyoruz ” şeklinde sözlerini tamamladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise : “Tokatlı olarak hemşerilerimizle beraber olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Dayanışmanız ve yardımlaşmanız daim olsun” şekline konuştu.


İstanbul Milletvekili Görsoy Erol da, Tokatlılar şölenine yalnız Tokatlılar değil, tüm Tokat dostlarının da katıldığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Dostluk devam etsin, kardeşlik güçlensin” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Feyzullah Özcan da Sancaktepe’de en kalabalık nüfusa sahip Tokatlıların: “Beraberlik sürüyor, dayanışma büyüyor.." şeklinde kendilerine  yol çizimlerinin çok güzel olduğunu belirterek, Sancaktepe’de her geçen gün demokratik ve sosyal yapının daha da güçlendiğini belirtti. Özcan, bu tür organizasyonların dayanışama ve yardımlaşmaya çok büyük katkısının olduğunu belirterek dostluğun ve kardeşliğin daha da artması gerektiğini sözlerine ekledi.

Program, yöre sanatçılarının söylediği Türklerle devam ederken zaman zaman alanı dolduran vatandaşlar beraberce halaylar çekti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17