Kadir Topbaş; “İstanbul’un vizyon projeleri zamanından önce tamamlanacak”

İstanbulluları yakından ilgilendiren Kanal...

Kadir Topbaş; “İstanbul’un vizyon projeleri zamanından önce tamamlanacak”

İstanbulluları yakından ilgilendiren Kanal İstanbul ve 3. Köprü projelerinin belirlenen tarihten önce tamamlanacağını müjdeleyen Başkan Kadir Topbaş, “Sayın Başbakanımızın her konuda bir an önce hedefe varmayı hedefleyen bir yapısı var” dedi.

Kanada Büyükelçisi John T. Holmes’ı Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ağırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan hedeflere bir an önce varmak istiyor


Başkan Kadir Topbaş, “İstanbulluları da çok ilgilendiren Kanal İstanbul Projesi belirlenen tarihten önce mi bitecek?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi; “Tabi temennimiz bu yönde. Sayın Başbakanımızın da özellikle 2023 vizyon projelerinin başında gelen Kanal İstanbul Projesi, bütün dünyanın da ilgisini çekiyor. Başbakanımız da bu projenin 2023’ten önce bitirilmesi konusunda çalışmaları başlattı. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile de bir değerlendirme yaptı. Şu anda projelendirme ve değerlendirme çalışmaları sürüyor. Zaten Sayın Başbakanımızın her konuda bir an önce hedefe varmayı amaçlayan bir yapısı var.”

Projelerde doğal ortamın korunmasına dikkat edilecek

Başbakan Erdoğan’ın 3. Köprü konusunda da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a projenin çok kısa bir sürede tamamlanması yönünde talimat verdiğinin altını çizen Kadir Topbaş, “Bunlar İstanbul’a çok önemli katkı sağlayacak ve ciddi anlamda ekonomik hareketlilik getirecek projelerdir. İstanbul için bu projeleri çok önemsiyoruz. Bu çalışmalar yapılırken bölgelerin ekolojik dengesine, su havzalarına ve orman alanlarına dikkat edilerek yapılacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2012, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17