Alzheimer hastası 30 yaşında da olabilirsiniz!

Güzelyalı Semt Konağı’nda Alzhemir konusunda vatandaşları bilgilendiren Doç Dr. Neşe Tuncer Elmacı, bunamanın doğrudan yaşlılıkla ilgisi bulunmadığını ifade ederek, 30 yaşında bile hastasının bulunduğunu söyledi. Doç. Dr. Tuncer, tiroid bezi başta olmak üzere böbrek ve karaciğerle ilgili sıkıntıların bunama sürecini hızlandırdığını ifade ederek uyarılarda bulundu.

Alzheimer hastası 30 yaşında da olabilirsiniz!
banner46
Pendik Belediyesinin kentin farklı noktalarında gerçekleştirdiği sağlık seminerleri sürüyor.  Pendik’teki farklı hastaneler işbirliği ile devam eden programlarda vatandaşlar, kanserden kemik erimesine, epilepsiden romatizmaya kadar farklı konu başlıklarında bilgileniyor, sıkıntılarını doğrudan doktorlara sorma imkanı buluyorlar. Programlar kapsamında bu kez Güzelyalı Semt Konağı Konferans Salonu’nda Alzheimer konusunda vatandaşlara sunum yapan Doç Dr. Neşe Tuncer Elmacı, bunamanın doğrudan yaşlılıkla ilgisi bulunmadığını ifade ederek 30 yaşında hastasının bulunduğunu söyledi.  Ancak ileri yaşların bunama yani Alzheimer için büyük risk olduğunu ifade eden Doç. Dr. Tuncer,  “Ömür uzadıkça risk artıyor. Yapılan araştırmalar ve istatistikler bunu gösteriyor” dedi. 



Tiroid bezi ve alkole dikkat


Bunamanın kesin sebebinin hala bilinmediğini ifade eden Doç Dr. Neşe Tuncer Elmacı, buna karşın süreci hızlandıran ve bu hastalığa sebep olabilecek olumsuzlukların bilindiğini belirtti. Tiroid bezinin az çalışmasının erken bunamaya sebep olabileceğini söyleyen Doç Dr. Elmacı, aynı zaman alkol alımı, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı ile kansızlığın da yine aynı şekilde hastalığa erken  davetiye çıkardığını sözlerine ekledi.  Öte yandan her unutkanlığın da bunama olmadığını vurgulayan Doç Dr. Elmacı, “Bunama için sokakta yürürken nerede olduğunu unutma ya da yemek yapamama  gibi ciddi belirtilerin olması gerek” dedi.

Neler yapılmalı?


Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi  Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Doç Dr. Neşe Tuncer Elmacı, Alzheimer hastalığına karşı alınabilecek basit önlemleri şöyle sıraladı.

-Tiroid bezi, böbrek ve  karaciğerle ilgili sıkıntılar varsa derhal tedavi edilmeli.

- Alkolden uzak durulmalı

-Eğitim seviyesi düşük insanlarda bunama daha sık görülüyor. İnsan hayat boyu kendisini eğitmeli

-Zihni boş bırakmamalı ve sürekli beyni çalıştıracak faaliyetlerde bulunmalı. (Emekli olup kenara çekilmek bunama riskini arttırıyor)

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2013, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17