YHT 1 hafta ücretsiz!

Tarihi günlerinden birini yaşayan Pendik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla YHT hattının açılışına ev sahipliği yaptı.

YHT 1 hafta ücretsiz!

Başbakan Erdoğan, İstanbul-Ankara YHT hattıyla ilgili müjdeyi de Pendik'te vererek, birhafta ücretsiz olduğunu açıkladı.


Ankara ile İstanbul'un hızlı trenle bağlanmasının 70 yıllık hayali olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Pendik'te düzenlenen açılış töreniyle gerçeğe dönüştü. Düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti milletvekili ve binlerce vatandaş katıldı. Başbakan Erdoğan Ankara-İstanbul YHT hattının Eskişehir-İstanbul bölümünün ülke ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.



Bu trenlerin sahibi sizsiniz, biz değiliz



Türkiye'nin 70 yıldır demiryolu hasreti çektiğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, hükümete gelir gelmez hemen kolları sıvadıklarını belirtti. Ankara-İstanbul arasını 3.5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren'le ilgili vatandaşlara bayram müjdesi veren Başbakan Erdoğan; " Pazar gününden itibaren YHT, önümüzdeki hafta pazar akşamına kadar ücretsiz hizmet verecek. Bunun patronu sizsiniz. Bu trenlerin sahibi sizsiniz, biz değiliz.


Bilet fiyatları 70 lira normalde. 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar yarı fiyatına 35 lira, 65 yaş üstü 35 lira, öğrenciler 55 lira. Tren seferleri bu pazar başlıyor."dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 21:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17