Pendik Tavşantepe Metrosu hayırlı olsun

Pendik - Kadıköy 38,5 Dakika

Pendik Tavşantepe Metrosu hayırlı olsun
banner46

Kadıköy-Kartal Metro Hattının devamını oluşturan Kartal-Tavşantepe Metro hattı bu sabah saat 06.00’da seferlerine başladı. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, bu heyecanı Pendiklilerle birlikte yaşadı. Yeni hattın açılmasıyla Kadıköy-Tavşantepe arasında yolculuk süresi 38,5 dakika olacak.



Kartal-Tavşantepe Metro Hattı bu sabah 06.00’da sefere başladı. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Tavşantepe durağından Pendiklilerle birlikte ilk seyahati gerçekleştirdi. Çift hatlı olan metro hattı, Yakacık (Adnan Kahveci), Pendik ve Kaynarca (Tavşantepe) olmak üzere 3 istasyondan oluşuyor. Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattının hizmete girmesiyle Kadıköy-Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26,2 kilometreye, istasyon sayısı 19'a ulaştı. Kadıköy-Tavşantepe arasında yolculuk süresi 38,5 dakika olacak.



Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin Tavşantepe’den Kartal’a vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdiği seyahatte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şahin,  metro taşımacılığının önemine vurgu yaptığı konuşmasında “ Metro ile vatandaşların transferi kuşkusuz daha verimli bir sistem. Araçlarla birlikte yapılan taşımacılık hem pahalı hem de zaman kaybına yol açıyor. Bugün metronun ilk seferine katılarak vatandaşlarımızla birlikte bu tarihi ana tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pendik’imize bu güzel eseri kazandırdığı için başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Beyefendi’ye ve tüm emeği geçenlere şahsım ve tüm vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.



Tavşantepe istasyonunda güney çıkışı açık



Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş çıkışlar ile engelliler için asansörler bulunuyor. D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş çıkışlar ve bunlar arasında altgeçitler yer alıyor. Tavşantepe Durağı’nda şimdilik E-5 Yanyol Tuzla yönü, kaymakamlık ve hastanelere çıkış sağlayan güney bölümü açıldı. Kuzey çıkışında çalışmalar devam ettiği için yaya geçişine kapalı durumda.


Pendik istasyonunda 5 çıkış kapısı var


Pendik istasyonunda ise 5 çıkış bulunuyor. Birinci çıkış; E-5 Kadıköy Yönü, Pendik Köprüsü (Kurtköy yönü), Ankara Caddesi ve Gözdağı; ikinci çıkış E-5 Tuzla Yönü,  Pendik Köprüsü (Sahil yönü), Pendik Fatih Anadolu Lisesi; üçüncü çıkış Başka Sokak, Mostar Bulvarı ve Zümrüt Caddesi; dördüncü çıkış Pendik Oto Sanayi, Adnan Menderes Bulvarı ve Nazım Hikmet Caddesi; son ve beşinci çıkış ise E-5 Kadıköy Yönü, Pendik Köprüsü (Kurtköy Yönü), AYEDAŞ ve Pendik Belediyesi yönlerine ulaştırıyor.


Yakacık istasyonunda 3 çıkış yer alıyor


Yakacık-Adnan Kahveci Durağında da yolcular üç bölümden giriş çıkış sağlayabiliyor. Birinci bölüm, E-5 Kadıköy Yönü, Vergi Daireleri, Adnan Kahveci Caddesi ve Hürriyet Mahallesi; ikinci bölüm E-5 Tuzla Yönü, Pendik Stadyumu ve Yeşilbağlar Mahallesi; üçüncü bölüm ise Kartal Belediyesi, Kurfalı Mezarlığı, Adnan Kahveci Caddesi ve Cumhuriyet Mahallesi’ne çıkış sağlıyor.







Anadolu Yakasının ilk metrosu olan Kadıköy-Kartal Metro Hattı’nın devamı niteliğindeki Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı’nın ihalesi 6 Mart 2013 tarihinde yapılmıştı.  



Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattıyla;




• Pendik - Bostancı 20 Dakika
• Pendik - Kadıköy 38,5 Dakika
• Pendik - Üsküdar 38 Dakika
• Pendik - Yenikapı 47 Dakika
• Pendik - Aksaray 48 Dakika
• Pendik - Taksim 61 Dakika
• Pendik - Maslak 72,5 Dakika 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 10:40

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17