Kartal'da ezbere Hadis yarışması coşkusu.

Kartal'da velilerin beğenisini kazanan Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip lisesi hadis yarışması düzenledi.

Kartal'da ezbere Hadis yarışması coşkusu.

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip lisesince tertip edilen 2016 yılı ezbere hadis okuma yarışması tek kelimeyle muhteşemdi.

Yarışmaya çok sayıda protokol işadamı siyasetçi Veli ve davetliler katıldı. İstanbul milletvekili Erol Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcısı Yusuf büyük, Millî Eğitim Bakanlığı din öğretimi Genel Müdürlüğü daire başkanı İhsan Erkul, Tuzla Belediye başkan vekili, Eğitim bir Sendikası 4 No’lu şube başkanı Talat Yavuz, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka,  Samandıra eski Belediye Başkanı Abdullah Bayram, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman, çok sayıda okul müdürü ve öğrenci aileleri katıldı.


Yarışma okul tanıtım videosuyla başladı. Arkasından okul müdürü Bekir Akman konuyla ilgili açılış konuşmasını yaptı. Sırasıyla ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Milli Eğitim Bakanlığı din öğretimi Genel Müdürlüğü daire başkanı İhsan Erkul, müsteşar yardımcısı Yusuf Büyük ve İstanbul milletvekili Erol Kaya birer konuşma yaptılar, Konuşmalarında her biri öğrencileri kutlarken bu güzel günlerin kıymetine vurgu yaptılar. Allah'tan geçmişte yaşanılan acıların tekrar edilmemesi temennisinde bulundular.

              
Üç aşamalı olarak yapılan yarışma aralarında öğrenci tanıtım sunumu Kartal ilçesi liseler arası Naat okuma yarışmasında ikinci olan okul öğrencisinin na’tını okumasıyla devam etti. Sponsor sunumu ve Veda Hutbesi ile yarışma son buldu. Yarışmada desteğini esirgemeyen işadamlarına Teşekkürler edildi. Özellikle 22 öğrencinin tamamını umreye gönderen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya yapılan Alkışlar görülmeye değerdi. Yarışmanın dikkat çekici bir görseli de Veda Hutbesinin tüm izleyiciler tarafından ayakta sükûnet içerisinde dinlenmesiydi. Peygamberimizin 100 bini Aşkın hacıya okuduğu Veda Hutbesi yavrularımız tarafından başarıyla okundu. Yarışma sonrasında misafirlere ikramda bulunularak program son buldu.



Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 00:32

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17