İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'a duygu yüklü Anma

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma ’İlçe programı Çarşamba günü Kartal Hasan Ali yücel Kültür Merkezinde icra edildi.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'a duygu yüklü Anma
Anma proğramına İlçe Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, İlçe müftü vekili Selman AKTÜRK, Siyasi parti temsilcileri, İlçemiz lise müdürleri, öğretmenler ile ilçemiz liselerinden çok sayıda öğrenci katıldı.


Salonun hınca hınç dolu olduğu proğramın açılışını okul müdürü Bekir AKMAN yaptı. Akman konuşmasında Akif'in  örnek kişiliğine,önderliğine, Vatan,Millet ve İslam şairliğine vurgu yaptı. Akman "
Türk Milleti için derin izler bırakan İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif, şüphesiz unutulmayacak şahsiyetlerden birisidir. Mehmet Akif’in,Pek çok şiirinde terennüm ettiği derin duygular, güçlü fikir ve mesajlar, günümüzde de  bütün canlılığını korumaktadır.  Yaşadığı örnek hayat,  ruh dünyamızda tazeliğini korumakta  ve düşüncelerimize yön vermeye devam etmektedir." dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu ise İstiklal Marşının ne zorluklar altında kaleme alındığından ve gençlere düşen vazifelerden bahsetti.

İlçe Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu ise bağımsızlığın öneminden ve gençlerden daha büyük yerlere gelmelerinin öneminden ve Akifin İstiklal Marşını nasıl bir atmosferde kaleme aldığından bahsetti.

Okul Öğretmenleri Yücel ÖZTÜRK'ün sunumuyla devam eden program izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 22:57

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17