Maltepe’de Cumhuriyet “gümbür gümbür” kutlanacak

Ali Kılıç "Cumhuriyet Böyle Kutlanır" dercesine 17 Eserin açılışını yapacak.

Maltepe’de Cumhuriyet “gümbür gümbür” kutlanacak
banner46

Maltepe Belediyesi, Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı ve ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in konser vereceği dev bir organizasyonla, uzun yıllardır bitirilemeyen Gülsuyu Stadı başta olmak üzere 17 eserin toplu açılışını gerçekleştirecek.

Cumhuriyet’in 93. yılı Maltepe’de, görkemli bir şölene sahne olacak. Maltepe Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikler kapsamında, davullarla ve meşalelerle Cumhuriyet yürüyüşü düzenlenecek, Burhan Öcal ve Trakya All Stars muhteşem bir konser verecek.


93 DAVULLU YÜRÜYÜŞ


Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları tarafından ilan edilişinin 93. yılında Maltepe Belediyesi, gün boyu gerçekleştireceği etkinliklerle muhteşem bir görsel şölene imza atmaya hazırlanıyor. 29 Ekim sabahı Maltepe Meydanı’nda başlayacak kutlamalar, “Mübadil Davulu Gösterisi” ile başlayacak. Cumhuriyetin ilk yıllarında Maltepe halkının gelenek haline getirdiği davullu ve folklorik ezgili 29 Ekim kutlamalarına yeniden hayat veren belediye, sabah saat 09.00’da 93 davul eşliğinde, Maltepe Meydanı’ndan Tarihi Beşçeşmeler Meydanı’na yürüyüş düzenleyecek.


BEŞÇEŞMELER’DE BURHAN ÖCAL KONSERİ 


Gün boyu ilçenin her köşesinde yaşanacak Cumhuriyet coşkusu, akşam saatinde yapılacak fener alayı ile taçlanacak. Binlerce vatandaşın katılımıyla Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde saat 19.00’da başlayacak meşaleli yürüyüş, tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda son bulacak. Etkinlikler kapsamında saat 20.00’da, Burhan Öcal ve All Stars Trakya ekibi sahne alacak. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 01:07

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17