Metin Külünk 'Kartal ilçe seçim kurulu müdiresi CHP üyesi gibi hareket etmiştir. Seçim şaibelidir!'

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Metin Külünk "Şu anda makamda oturan insan milli iradeyi temsil etmeyerek orada oturmaktadır. %4 geçersiz oy vardır? Bu geçersiz oyun sebebi yüksek seçim kurulu görevlilerinin özellikle de Kartal’da CHP’nin üyesi gibi hareket eden ilçe seçim kurulu müdiresinin bizzat parmağı vardır." dedi.

Metin Külünk 'Kartal  ilçe seçim kurulu müdiresi CHP üyesi gibi hareket etmiştir. Seçim şaibelidir!'
banner46
-ilçe seçim müdiresinin çocuğu belediye de çalışıyor-


Kartal seçimlerini şaibeli bulduğunu ve YSK görevlilerini partizanlıkla suçlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada YSK ve Adalet Bakanlığı’na ihbarda bulunup göreve çağırdı. Külünk TBMM’de yaptığı çağrıda zehir zemberek sözlerle konuya dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kartalda 30 mart yerel seçimleri yapıldı. Üzgünüm ki YSK ve kadrolarının anlamsız tavırları, görevlerini hakkıyla yerine getirmemelerinden dolayı üzgünüm ki bugün Kartal’da milletin iradesi tecelli etmemiş ve şu anda makamda oturan insan milli iradeyi temsil etmeyerek orada oturmaktadır. Neden seçim sonuçlarında %4 geçersiz oy vardır? Bu geçersiz oyun sebebi yüksek seçim kurulu görevlilerinin özellikle de Kartal’da CHP’nin üyesi gibi hareket eden ilçe seçim kurulu müdiresinin bizzat parmağı vardır, bütün adımlarda. Beraberinde buradan da YSK ve Adalet Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum. Açıkça ihbar ediyorum Kartal’da YSK seçim kurulu müdiresi tarafgir davranmıştır, partinin partizanı gibi davranmıştır adaletli davranmamıştır. Çünkü evladı Kartal Belediye Başkanının yanında sosyal medya uzmanı olarak çalışmaktadır.”


-SANDIK KURULU RESMİ GÖREVLİLERİ SEÇİME MÜDAHİL OLMUŞLARDIR-


“YSK’nın resmi temsil makamındaki sandık başlarındaki sandık kurulu resmi görevlileri tarafgir davranmış ve seçimi Kartal’da etkileyecek şekilde seçime müdahil olmuşlardır. Belediye başkanlığı oy pusulası, sandık başkanları tarafından seçmene kasten verilmemiştir, belediye başkanlığı oy pusulaları seçmene kasten verilmediği gibi aynı zarfta kullandırılması yönünde atılan yönlendirme adımlarıyla seçmenin iradesine ipotek konulmuştur, gasp edilmiştir seçmenin iradesi. Beraberinde sandık kurulunun etrafında güvenlik tedbiri alması, denetlenmesi gerekirken incelenmesi gerekirken YSK mensupları tarafından resmi görevliler tarafından bu yapılmamıştır. Yine beraberinde sandık başkanları seçmene il belediye ilçe belediye başkanlığı oy pusulalarını kasten ve bilerek vermediği, bazı seçmenlerin bize bizzati başvurmasıyla öğrenmiş bulunuyoruz.
Bunu da aslında bu seçimin üzerindeki şaibenin en önemli başlığı olarak ifade ediyoruz ki; seçimlerde geçersiz oy sayısı %4 biz bu seçimi yaklaşık 7-8 bin farkla kaybetmiş gözüküyoruz. Eğer o %4 oylar tekrar sayıldığında YSK’nın anlamsız genelgesindeki A-137 sayılı 43. Madde eğer yürürlükte olmasaydı biz Kartal’da seçimi almış ve Kartal seçimlerinde milletin iradesi sandığa şaibesiz bir şekilde yansımış olurdu”


CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY’DAN KÜLÜNK’E JET YANIT-



CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Külünk’ün Kartal’da bir bürokratın CHP partizanı gibi davrandığına ilişkin iddialarına cevap verdi. Kartal’da seçimlerin 7-8 bin oy farkla kazanıldığını ifade eden Altay, ilçedeki bir bürokratın CHP partizanı gibi davranmakla itham edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Altay,”Şaibeli seçim arıyorsanız önce Ankara’ya bakacaksınız. Partizanlık yapan bürokrat arıyorsanız Melih Gökçek’e mazbata veren ilçe seçim kurulu başkanına ve orada yaptığı konuşmaya bakacaksınız. Her yerde geçersiz oylar var. Kartal seçmeni iradesine saygı gösterin” dedi.



kaynak; haberdeimza.com
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 12:33

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
KARTAL CAN
KARTAL CAN - 10 yıl Önce

geç bu işleri , akp nin sandık görevlileri nerdeymiş çokoprens almayamı gitmişler diğer partilerin kaç itirazı var akpnin kaç itirazı var hangileri kabul edilmiş hangileri edilmemiş bir araştır bakalım şaibenin kralı sizde işine geldiği yerde ysk iyi işine gelmediği yerde chp li mudireymiş güldürmeyin adamı biliyorum aytekin bey bu yorumuda yayınlamaz ama yazamadan da edemiyorum en azından haberi yapan okuyordur.

SIRADAKİ HABER

banner17