Metin Külünk “Cumhurbaşkanlığı zaferi, Malazgirt Zaferi kadar kıymetlidir!'

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı'nın tertiplediği sevgi yürüyüşü sonunda Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk bir konuşma yaptı.

Metin Külünk “Cumhurbaşkanlığı zaferi, Malazgirt Zaferi kadar kıymetlidir!'

Metin Külünk "Bilirmisiniz? 30 Ağustos, Malazgirt Savaşı hangi aya denk geldi? Bilir misiniz? Çaldıran hangi aya denk geldi? Büyük zaferlerin geçtiği ay Ağustos ayıdır. Yarın akşam İnşaallah insanlık tarihinde, coğrafyamızda, bir büyük zaferin şahitliğini yine Ağustos ayında birlikte edeceğiz. Hazır mısınız? Bu ülkede kutlanacak bu zafer 30 Ağustos kadar kıymetlidir. Biliniz ki yarın akşam bu coğrafyada kutlanacak bu zafer Malazgirt Zaferi kadar kıymetlidir.


Biliniz ki Yarın akşam kutlanacak bu zafer Yavuz Sultan Selim Han'ın Çaldıran savaşında ki zaferi kadar kıymetlidir. Sandıkta yarın Recep Tayyip Erdoğan'ın altına vuracağınız o mühürle Gazze'de ki çocuklar sevinecek. Yarın akşam Somali'de ki çocuklar sevinecek. Yarın Akşam Suriye'de ki bomba altında bulunan kadınlar ve çocuklar sevinecek. Yarın akşam Irak'ta ki Türkmenler sevinecek. Yarın akşam sizlerle beraber koca coğrafyada kiler sevinecek. Yarın akşam kimler üzülecek biliyor musunuz? Yer yüzünde ki tüm noktalarda ki zulmü reva görenler üzülecek.


Biz yer yüzünde ki haksızlığa dimdik ayakta durduğumuz için seçiliyoruz.  Biz yer yüzünde ki yanlışlara dimdik ayakta durduğumuz için seçiliyoruz.  Türkiye'yi eski Türkiye karanlığına götürmek isteyenlere itiraz ediyoruz. Yüz yıldır bu ülkede tefrika üzerine kurulmuş düzene itiraz ediyoruz. Biz dünyada ki küresel eşitsizliklere itiraz ediyoruz. Afrika'ya reva görülen açlığa itiraz ediyoruz. Ortadoğu'ya reva görülen kan ve gözyaşlarına itiraz ediyoruz. Onun için Recep Tayyip Erdoğan demek Türkiye'de barış demek. Recep Tayyip Erdoğan demek bu coğrafyada barış demek. Recep Tayyip Erdoğan demek 19. ve 20. yüz yılın Türkiye'si demek değil 21. yüzyılın Türkiye'si demektir. 21. Yüz yılda demokrasi gelişmiş, kalkınmış Türkiye demektir.

Bu paraşüt aday var ya! Bize benzetilerek gösterilen aday var ya? O adayın etrafında kimler saf tutmuş bir bakın! O adayın etrafında saf tutturanlar, Pensilvanya çetesi dahil, Yüz yıldır bu ülkeyi az gelişmişliğe mahkum etmişse, kim Alevi-Sünni diye ayırmışsa, kim 12 Eylül öncesi bu ülkenin çocuklarını sağ-sol diye kırdırmışsa, kim bu topraklarda terörün bitmesini istememiş, terörden faydalanmak istemişse, hepsi bu çatısı çökmüş paraşüt adayın etrafında dört dönüyorlar.  Bu adayın etrafında dört dönenleri iyi tanıyın.

Yarın akşam inşallah Bülent Ecevit Kültür Merkezi Önünde zaferimizi halaylarla kutlayacağız. Hepiniz sağlıcakla kalınız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 16:45

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17