Metin Ağırman’a Coşkulu destek

Metin Ağırman’ın aday adaylık tanıtım programı Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Metin Ağırman’a Coşkulu destek
Kültür Merkezine sığmayan kalabalık vatandaşlar ve Milletvekili aday adayları Metin Ağırman’ı bu önemli gününde yalnız bırakmadılar. 

İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayları Hasan Uzunyayla, Celal Dinçer, Tuğba Özay, Fikret Şahin, Gülseren Böyüktaş, Doğan Çakmak gibi isimler Ağırman’ı desteklemek için oradaydılar.

Daha sonra partililere hitab eden Ağırman, bir süre önce yitirdiği ağabeyi Tekin Ağırman için kendisine destek olanlara, acılarını paylaşanlara teşekkür etti.

Ağırman konuşmasını şöyle sürdürdü: ”8 Mart 1857 yılında faşizmin yaktığı o 129 kadının açtığı sınıf mücadelesini saygı ile anıyoruz. Çok kıymetli parti emekçilerim 17 yaşından beri siyasi mücadelenin içerisindeyim, yıllardır sizlerle birlikte omuz omuza yürüdük yürümeye devam edeceğiz.

Önümüzde bir seçim var adaletten kaçan sayısal çoğunluğuna güvenerek ülkeyi tanınmaz bir hoyratlıkla yöneten mevcut iktidar daha birçok yasa eylemini geliştirerek devam ediyor. Tahammülümüz kalmadı bundan önce faili meçhuller vardı. Şimdi ise faili meçhuller belli olmasına rağmen hesap sorulmayan bir dönem yaşıyoruz.
Ülke kaynakları adeta kapanın elinde kalıyor, hesap sormak ne mümkün Sayıştay denetleyemiyor, Danıştay durduramıyor, Yargıtay karar veremiyor, anayasa mahkemesi adalet duygumuzu zedeliyor. Anayasa mahkemesi artık Cumhurbaşkanının emri altına giriyor. Ülke içerisinde güvenli bir yer iç güvenlik yasası ile diktatörlüğe giden yolun önü açılıyor.

Değerli parti emekçileri bunları burada durdurmak için güçlü kendine güvenen siyasi örgütlü güce ihtiyacımız var. Bu güç CHP’den başkası değil, bunu birlikte başaracağız.

Değerli örgüt emekçileri sizlere çok güveniyorum sizlerin gözlerinizde sevgiyi ve hoşgörüyü ve öfkeyi hissederim. Bilirsiniz çünkü ben sizlerden biriyim bu örgüte güvenmek gerekiyor. Bu örgüt Cumhurbaşkanını çıkarır, Başbakanı’nı çıkarır, bakan çıkarır, milletvekili çıkarır, belediye başkanını çıkarır, belediye meclis üyesini çıkarır bu örgüte yıllarca güvenmeyenler yaptıkları ile CHP’yi iktidardan uzaklaştırmışlardır.

Bu örgütün demokratik yapısı ile mezhebi ile memleketi ile uğraşanlar bu örgüte çok büyük haksızlıklar yapmışlardır. Örgütümüz artık iktidar olmak istiyor, kısmen’ de olsa bir ön seçim yaşayacağız. Bu seçimde aday olan herkese başarılar diliyorum medeni bir yarış diliyorum.
Her arkadaşım birbirimizi yıpratmadan yolumuza devam edebileceğimiz yarın mecliste, sokakta kol kola mücadele edeceğiz.

Metin Ağırman neden aday oldu derseniz değerli örgüt arkadaşlarım ben sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri içerisinde mücadeleden gelmekteyim. Demokratik kitle örgütlerinin demokratik toplum yaratma ile ilgili üzerine düşen görevleri özgürce kamu dan yana kullanması yönünde engelleri aşmak için adayım.

Taşeronlaştırmak yerine emek karşılığında alınacak insanoğluna yaraşacak düzeye taşınması için adayım. İnsan haklarına özgürlüklerimize dil uzatan ve özgürlük kavramını geliştiren sadece F tipi özgürlük anlayışı ile insanların dini inançlarını sömüren anlayışa dur demek için adayım.

Ülkemde sokakta yaşanan onca haksızlığa rağmen hala evine namusu ile para kazanarak dönmeye çalışan çilekeş aile bireylerinin umutlu ve mutlu yarınları için adayım.

Her gün biraz daha yitirdiğimiz tüm demokratik değerleri rahatımızı halkımıza tekrar kazandırmak için adayım.
Paralel ve diktatör bir devlet yerine gerçek demokrasiden yana hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına harfiyen uyan demokratik laik sosyal hukuk devletimizin olması gereken seviyelere ulaşması yönünde çalışmak hizmet etmek için adayım.

Varlık içinde, birlik içinde kavgaya o kadar susadık ki değerli arkadaşlarım, bölgemizde yaşanan sorunları yakından takip etmekteyim. Bir harita mühendisi, şehir plancısı, ve mimar olarak gerekli hamlelerin yapılmaması yüzünden kentimiz hastalıklı insanlar kendilerini bu kente ait hissetmesi sonucu soysal açıdan yakında patlayacak ve hiddet toplumu ortaya çıkmaktadır.

Toplum cinnet geçirmektedir toplumun içinde bulunduğu bu cinnet katliamlara, şiddet sonucu cinayetlere sebebiyet vermektedir.
Her gün yeni bir kadın cinayeti, çocuk istismarlarını duymaktayız, kendilerini yönetemeyenler ülkeyi yönetemeyenler artık buna dur demek için karşımızda gördük. Sonuçta 7 haziranda darbesini vurup CHP’yi iktidar yapacaktır.

Değerli arkadaşlarım kentin tarihi dokusu farklı plan yapıcıları tarafından kentlerimiz adeta talan ediliyor. Turizm bakanlığı, toki, iller bankası ve büyükşehir planlama yetkisini farklı şekilde farklı grupların istekleri doğrultusunda hareket ettirerek toplumu kendisine ait olan arazilerini çıkar uğruna teslim ediyor.

Cumhuriyet devriminin kazanımlarını satarak, Cumhuriyetimizin yarattığı değeri zihinden kazımak için elinden geleni yapan iktidar şimdide Osmanlı paranoyası yaparak halkı oyalamaya devam ediyor. Halk Osmanlıyı değil özgür demokrasiyi bekliyor.

Biz genç solcular sokakları, yolları, köyleri, kasabaları, kentleri birleştirecek danıştayı örgütleyecek güce sahibiz buna olan inancımdan dolayı adayım.

Çağdaş eğitim ve eğitimde fırsat eşitliğine haritaya geçirilmesi için adayım.

Değerli arkadaşlar ülkemiz gericiliğin yolsuzluk ve ahlak çöktü batağa saplandı işte bunun farkında olan biz CHP’lilere çok önemli görevler düşmektedir.

Kararlıyız sağlam basıyoruz sorumluluk taşıyoruz seçim anketlerinin rüzgarları altında yıllardır bizi yıldırmaya düşürecek sonuçlarına karşı karşıya kaldık. Değerli arkadaşlar geri dönmek yok direniş var mücadele edeceğiz.

İktidarın iğrenç ve ahlaksız saldırıları bize karşı yapılan her türlü propagandaları bizim hızımızı kesmeyecek aklımıza tek bir seçeneği kazımaya hep birlikte tartışarak karar vereceğiz.

Önümüzdeki seçimlerde halkın büyük zaferinden emin olacağız zafer burada sizin beni gördüğünüz kadar benimde sizi gördüğüm kadar kesindir.

Yeter ki birlik kararlılık içinde ayağımızı yere sağlam basarak tüm açıklığımızla yüreğimizle aklımızla ev ev şehir şehir köy köy sürdüreceğimiz bir seçim döngüsüne girelim.

Zaferimiz kesindir buna inanmak zorundayız burada daha iyi bir gelecek için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partililer var. Kendi kaderine teslim olmadan, onu değiştirmek için mücadele eden, kendi onurunu talep etmek üzere siyasi parti engelleri ve korku taktiklerinin önlerine geçen demokrasimizi hareket ettirecek sizler varsınız.

Biz diyoruz ki kendi hakkını talep etmeyen, kararlı bir parti örgütünü hiçbir güç yenemeyecektir. Bizler bu öncecimi gerçekten önemsiyoruz. Parti, içindeki emektarlarımıza, partimizi yükseltecek insanlarımıza mutlaka değer verecektir. Herkes bu seçimi Türkiye’nin iktidarını sağlayacak kadroyu seçmekte gerçekten çok dikkatli davranacak zorunda olduğunu bilmiyor. Buna da sadece sizin gibi öncülük etmeye kendisini adamış olan üyelerimiz başarabilir. İçimizde ki sevgisizliği yok etmeliyiz ve halkla buluşmalıyız. Bu iktidarın özellikle medyaların ve onun korku propagandalarına karşı çıkmak için cesaretimiz var. Egemenliğimize şu anda milletin egemenliğine el uzatan AKP’nin çıkardığı Cumhurbaşkanına da bundan sonra izin vermeyeceğiz. Yani mabedimize girmesine izin vermeyeceğiz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır.

Türkiye halkı Sayın genel başkanım Kılıçdaroğlu ve partimizin kullandıkları oylarla, Ortadoğu’daki ilerici gelişmelerle olumlu bir örnek haline gelecektir. hükümet olarak gerçekten Türkiye’deki sorunları çözecek tek parti olacaktır. Biz diyoruz ki halkımıza bağımsızlık kazandıracak ölçekte parlamento da, kendimizi yönetecek çoğunluğu sağlamak zorundayız. Bunun için gece gündüz çalışmak zorundayız. Ve son olarak kazanacağız, biz kazanacağız. Bu tarihe karşı görevimizdir. Bu geleceğe karşı sorumluluğumuzdur. Zafer bizim olacaktır. Haklıyız kazanacağız.” dedi.


 
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 01:03

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nuray Toydemir
Nuray Toydemir - 9 yıl Önce

Yolunuzda önünüzde açık olsun inşAllah.

SIRADAKİ HABER

banner17