Mahmut Şengül 'Eyyyyyyy CHP li baronlar hani emek en yüce değerdi!'

Kartal Belediyesi her zaman yaptığı gibi işçilerin maaşlarını ödemeyip, eğlenceye para akıtıyor. Hiç bir şeyden habersiz Kartallılar'da festivalde eğleniyorlar.

DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube başkanı Mahmut Şengül Facebook'ta ki hesabında maaşını alamayan Kartal Belediyesi işçileri ile ilgili sitem dolu açıklamada bulundu. 


Mahmut Şengül "işçinin alacağı duruyor asgari ücret seviyesinde çalışan işçiler maaşını alamıyor isteyince para yok deniyor para ne oldu deyince inek yedi diyor ineği sorunca dağa kaçtı diyor falan filan.


 eyyyyyyy CHP li baronlar hani emek en yüce değerdi hani emekçinin sırtının teri kurumadan hakkını alamalıydı ama susuyorsun.


çünkü köşe başlarını kapmışsınız sesiniz çıkmıyor. her türlü ali cengiz oyununu yapıyorsunuz sonrada genel başkanın dürüslüğünü kendinize kalkan yapıyorsunuz.


450 bin nu
fuslu ilçenin ödediği vergilerle sultan süleyman gibi keyif çatıyosunuz.


halk boğazından kesip vergisini ödüyor o paralar kadrolu sanatçılara gidiyor uyan vatandaş uyan yazana değil yazdırana emekçinin parasını gasp edip ağalık yapanlara bak yazmak bizim işimiz değil ama yazdırıyorlar.


insana hadi bilin bakalım bu belediye hangi ilçemiz biliyorum menfatleriniz sarsılmasın diye hamburg diyeceksiniz ama cevabınıda yazacağız" diyerek sözlerini sonlandırdı.





İşçilerin sorunları ile ilgili Mahmut Şengül 15 Ekim 2013'te açıklama yapmıştı. İşte o haberimiz;


Mahmut Şengül 'Kartal Belediyesi işçilerini başkan yardımcıları ve müdürler tehdit ediyorlar!'

Kartal Belediyesi'ne bağlı taşeron şirket işçileri yaptıkları eylemle Kartal Belediyesi ve Taşeronu bir kez daha uyardı. DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube, örgütlü olduğu Kartal Belediyesi'ne bağlı taşeron şirket işçilerinin toplu sözleşme hakkının belediye yönetimi ve taşeron patronları tarafından uygulanmaması ve ücretlerin ödenmemesi üzerine, dün akşam saat 18:30'da Kartallı Kazım Meydanı'ndan Kartal Meydanı'na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut ŞENGÜL Gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


İşçileri tehdit etmişlerdir.


Mahmut ŞENGÜL "
2 seneden beri toplu sözleşme alacaklarından dolayı arkadaşlarımız bu eylemi yaptılar. Bu arada iş verende boş durmadı. Gerek şefler olsun, gerek müdürler olsun, belediye başkanının danışmanları olsun, gerek belediye başkan yardımcıları, şirket çalışanlarını tek tek gezerek eyer bu eyleme destek verirlerse hepsinin iş akdini fesh edeceklerini, söyleyerek işçileri tehdit etmişlerdir. 



Derdimiz siyasal bir kavga vermek değildir.


Buna rağmen şirket çalışanları ve kadrolu çalışanlar, burada bulunarak seslerini duyurmuşlardır. İş veren şu mazarete sığınıyor, yürüyenler işçi değil diyor. Görüntüleri çok açıktır. Burada Park ve bahçeler işçileri var, Bina içi temizlik işçileri var, şoförler var, kazı alanında çalışanlar var, kadrolu arkadaşlarımız var. İşçi arkadaşlarımız tüm tehditlere rağmen, bu gün haklı mücadelesinde sendikasının arkasında yer almıştır ve yürümüştür. Bizim derdimiz siyasal bir kavga vermek değildir. 



İşveren kendi haksızlıklarını bastırıyor!


Biz burada emeğin, alın terinin kavgasını veriyoruz. maalesef bunu yerine getirmeyen belediye yöneticisi ise, devamlı bu mücadeleyi ve bu süreci farklı bir platforma taşımaya çalışıyor. Kendi haksızlıklarını bastırmak için, siyasal bir tavır gelişiyormuş gibi, kamuoyuna bunu lanse etmeye çalışıyorlar. Kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Burada bulunan arkadaşlarımızın tek derdi 2 yıldan beridir uygulanmayan toplu sözleşmesinden soğan haklarını almaktır. Her işçinin alacağı miktar 2 yıldan beri ortalama olarak 4 ile 5 bin lira arasında değişmektedir.








Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 22:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
derdiyok demir
derdiyok demir - 10 yıl Önce

Arkadaslar sendika cok guzel yazmis herseyi ama kilictarogluda bunlardan haberi var ne yapti peki gene altinoku aday gosterdi bumu bunlarin durustlugu chp onumuzdeki secimde sandiga gomulecek kartaldada secimi zor aldi hileyle bence. ben bu aday ve yonetime oy vermem bunlar emek dusmani kartali yonetenleri taniyan varmi genel merkez adaylik surecinde neye gore bu altinoku aday yapti. emekcinin hakkini cal..... icinmi yoksa haram olsun bunlara yedikleri garibanin hakini goturup icki masalarinda israillilerle yiyiyorlar kilictaroglu sen bu adami bizim basimiza belami yolladin adnan keskin indirdi belasini kartal cekiyor

SIRADAKİ HABER

banner17