Kartallıları köylerine gönderecek Zaha Hadid Projesi CHP'nin oy desteğiyle geçti.

CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde karşı olduğu ve bundan dolayı Kartal’da seçimi kazandığı Zaha Hadid Planları, 4 kez yürütmeyi durdurma ve iptal kararına rağmen, CHP ve AKP’nin oylarıyla oy birliğiyle İBB meclisinden geçti.

Kartallıları köylerine gönderecek Zaha Hadid Projesi CHP'nin oy desteğiyle geçti.

"Zaha Hadid Projesi ölmüştür!" demişti.



CHP, 2009 seçimlerinde Kentsel Dönüşüm ve Zaha Hadid planlarına karşı çıkmış, vatandaşın mağdur olacağını söyleyerek oy almış ve belediyeyi kazanmıştı. Altınok Öz ise "Zaha Hadid Projesi ölmüştür. Zaha Hadid Projesi’nin uygulanması mümkün değildir.” demişti. Altınok Öz yaptığı toplantılarda ise Zaha Hadid Projesini hep kötülemişti. Kartal'da ki ve CHP'de ki dönüşümü Kartallılar şaşkınlıkla izliyorlar.


Kartal, İbrahim Doğan'ı minnetle anacak



2005  yılından beri gündemde olan Zahah Hadid Palanlarıyla ilgili CHP eski belediye meclis üyesi İbrahim Doğan ve Mimarlar Odası dava açmıştı. Mahkeme 4 kez yürütmeyi durdurma kararı ve iptal kararı vermişti. Kartal, her zaman doğruyu savunan ve menfaat uğruna, rant uğruna dönüşmeyen İbrahim Doğan'ı minnetle anacak. Her seferinde yapılan küçük değişikliklerle yeniden meclisten geçirilen Zaha Hadid planları, son kez yine mahkemenin iptal kakarı almasına rağmen CHP ve AKP’nin oylarıyla oy birliğiyle İBB meclisinden geçti.

Kartallılar göç etmek zorunda kalacaklar!


Bir zamanların sahil kasabası olan Kartal, artık zenginlerin, İngilizlerin, Arapların betonlardan oluşan mekanına dönüşecek. Planlarla 80 ile 150 metre arası yüksekliklerden oluşan gökdelenler yapılacak. Kartal'da yükselen hayat standardı karşısında ezilen vatandaşlar ise mecburen ya köylerine, ya da orta direk insanların yaşadığı ilçelere göç etmek zorunda kalacaklar.
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 09:20

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hurriyet
Hurriyet - 9 yıl Önce

Gazeteniz dogu bir haber yayınlarken sadeceCHP li AltınokÖz resmini değil Ak Partil bu plana öncülük edenlerinde resmini yayınlar sa daha doğru olur.

SIRADAKİ HABER

banner17