Kartal Belediyesi'nden darbe sessizliği!

Demokrasiye darbeye kalkışılmasına Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün sessiz kalması merak uyandırdı.

Kartal Belediyesi'nden darbe sessizliği!
15 Temmuz 2016 akşamından bu güne kadar, Türkiye Darbe kalkışması ile çalkalandı.

16 Temmuz günü TBMM çatısı altında toplanan AKP, CHP, MHP, HDP darbeyi kınayıp birlik mesajı verdiler.

Kılıçdaroğlu "darbe girişimini açıkça lanetliyoruz."


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplanmasının ardınan Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu mecliste önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Dün yapılan darbe girişimini açıkça lanetliyoruz. Seçmenlerimiz adına da lanetliyoruz. Ne mutlu ki bu süreç, siyasette baştan beri olması gereken bir ortak paydada birleştirdi. Bu ortak payda da Cumhuriyet ve demokrasiye olan bağlılığımızdır. Bu bize onur ve gurur veriyor. Ancak bunu sadece dilimizle değil yüreğimizle de söyleyeceğiz. Dün halk sokağa çıktı ve meşru olan direnme hakkını kullandı. Direnme hakkı, halkın meşru hakkıdır. Demokrasi konusunda hepimizin tarihi sorumlulukları var. Unutulmamalı ki darbenin bastırılması parlamenter demokratik sistemin bize bıraktığı bir mirastır. Parlamenter demokrasi sistemimizin olgunlaştığını gösteren en önemli olay budur.

Gün, demokrasiyi yüceltme adına birlik günüdür.


Maltepe Belediye Başkanı CHP'Li ALi Kılıç'ta basına gönderdiği mesajda; 15 Temmuz akşamı Türkiye'yi kana bulayan darbe girişimine tepki gösteren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, vatandaşlara mesaj gönderdi. Demokratik ve parlamenter sistemden yana tavır aldıkları için Maltepe halkına ve tüm Türkiye'ye teşekkür eden Kılıç, şunları kaydetti: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve liderliğinde toplumumuzun demokrasi mücadelesi dün olduğu gibi bugün de galip gelmiş ve yarın da gelecektir. Gün, demokrasiyi yüceltme adına birlik günüdür. Teşekkürler Maltepem, Teşekkürler Türkiyem.”

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı gönderdiği mesajda;

 "Cumhuriyet Halk Partisi, parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir sekilde koruyoruz.Tüm provokasyonlara karşı üyelerimizi ve yurttaslarımızı sağduyuya davet ediyoruz."denildi.

Altınok Öz neden sustu?


CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün Darbe kalkışması ile ilgili kurumsal olarak bir mesaj yayımlamaması merak uyandırdı. Cumhuriyet Bayramında halkı toplayıp bayraklarla adeta şov yapan Öz,'ün Cumhuriyet'e, Demokrasiye ve Türkiye'ye karşı darbeye kalkışılmasına sessiz kalması kamuoyunda merak uyandırdı.


Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 01:51

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
NECAT
NECAT - 8 yıl Önce

ÇÜNKÜ O ORAYA F... UNUN YANDAŞLARIN OYLARI İLE GELDİ NASIL SES ÇIKARSIN BİRDAKİ SEÇİMDE 3/1 ALIR ONDAN. TUNA

sokak
sokak - 8 yıl Önce

tebrik ediyorum. sizde olmasanız gerçekleri kim yazacak. Allah yar ve yardıncınız olsun...

SIRADAKİ HABER

banner17