Kartal Belediye Meclisi'nde Şüpheli Protokol! İmzayı Altınok Öz'mü attı?

Kartal Belediye Meclisine gündemde olmadığı halde getirilen Protokol, ciddi iddialar ve soru işaretleri ile dolu.

Kartal Belediye Meclisi 4 Haziran 2015 Perşembe günü birleşimi yapıldı. Bir firmayla imzalandığı iddia edilen prtokolün gündemde olmadan kanunsuz bir şekilde Ali Ekber Şahin tarafından oylamaya sunulması  tartışmalara neden oldu.

ŞÜPHELİ PROTOKOL!

CHP grubu tarafından Meclise getirilen protokol'ün 3 Haziran 2015 tarihinde Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Firma yetkilisi tarafından imzalandığı mecliste CHP grubu tarafından söylendi. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün 3 Haziran'da Nevşehir'de olduğu ve 4 Haziran'da Kartal'a apar topar gelerek meclis öncesi CHP grubuna katıldığı yönünde. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz Instagram hesabından Nevşehir'de olduğu resimlerini ve sanatçı Kubat'ın türkü söylediği videoyu paylaştı. Bimer üzerinden İstanbul Valiliği'ne yaptığımız müracatta Kartal Kaymakamlığının verdiği cevapta "İlçemiz Belediye Başkanlı Op.Dr. Altınok ÖZ'ün 3 Haziran 2015 tarihinde il dışında olacağı ve 4 Haziran 2015 tarihinde görevine başlayacağına dair Kaymakamlığımıza 02/06/2015 tarih ve 13877 sayılı Kartal Belediye Başkanlığının yazısı ile bilgi verildiği anlaşılmıştır. 

İMZAYI KİM ATTI? 

Kanunsuz bir şekilde 3 Haziran 2015 tarihinde Kartal Belediye meclisine gündemde olmadığı halde apar topar sunulan prokolü Kartal Belediye başkanı şehir dışında ise kim imzaladı? sorusu merak uyandırdı.  Siyasi kulislerde protokolde ki imzanın Kartal Belediye başkanı Altınok Öz'ün imzasına benzemediği iddia edildi.  Belediye başkanının imzasıyla karşılaştırıldığında bazı farklılıklar olduğu da iddialar arasında. 

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR?

- Kartal Belediye başkanı Altınok Öz bir gazetede usulsüz protokole red oyu veren 3 CHP'Li meclis üyesini hain ilan edip Kartal'ın menfaatini engellediklerini belirtti. Kartal'In menfaati var ise, 08.04.2015 tarihinde alınan meclis kararını Kartal Belediye başkanı neden meclise geri göndermemiş ve onaylatmıştır. 

- 08.04.2015 tarihinde belediye başkanı tarafından meclise geri gönderilmeyen 28.05.2015 tarihine kadar nerede beklemiştir? Bu geçen 50 gün süresi boyunca Kartal Belediyesi'nce hangi işlemler yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne neden gönderilmemiştir. Kanunen göndermeleri gerekmezmiydi?

- Dilekçe sahibinin 28.05.2015 tarihli dilekçesi nerede, kim tarafından yazılmıştır? Dilekçeyi belediyeye kim vermiştir?

- 08.04.2015 tarihinde Kartal Belediye meclisinde karara evet diyen CHP'Li meclis üyelerinin 04.06.2015 tarihinde meclise gelen İTİRAZI TADİLEN KABUL KARARI'nı vermelerinde ne etken oldu? Geçen 55 günlük süre içerisinde kararlarını neden ve niçin değiştirdiler?

- Kanunsuz bir şekilde meclis gündemine Kartal Belediye başkanı tarafından gönderilen karara bazı meclis üyeleri karşı çıkarken, Altınok Öz’ün bu dosyada ki ısrarı nedendir?

- Gündemde olmadığı halde meclis üyelerine oylattırılmaya çalışılan protokol kimlerin huzurunda imzalanmıştır? Belediye başkanı 3 Haziran 2015 tarihinde Nevşehir'de olduğuna göre taraflar bir araya gelmeden mi o protokol imzalanmıştır? Protokol imzalanmadan önce Kartal Belediye meclis üyelerine,  grup başkan vekillerine haber verilmişmidir? Bilgilerine baş vurulup, görüş ve önerileri alınmışmıdır? Protokol imzalanırken görüntü kayıtları yapılmışmıdır? Görüntü kayıtlar meclisi ve kamuoyunu aydınlatmak üzere izlettirilecek midir?

- Madem ki Kartal Belediye başkanı Kartal''ın menfaatlerini düşündüğünü iddia ediyorsa, 08.04.2015 tarihli meclis kararında "Kartal Belediyesi adına tescil edilmeden uygulama yapılmayacağı" şerhi konulan park alanlarının en az aynı büyüklükte, istenilen emsal değerinde başka bir gayrimenkulü varsa ellerinde, yoksa satın almaları suretiyle takas etmeyi önermişmidir? Kartal'In menfaatleri doğrultusunda başka seçenekler konuşulmuşmudur?

- Belediye başkanı ve grup başkan vekili "itirazı tadilen kabul" raporuna gurup kararı aldılar mı? Aldılarsa neden aldılar? Grup kararı aldılarsa, aldıklarını meclise neden söylemediler? Neden oylatılmadı?

- 18 CHP'Li meclis üyeleri başkanlığın itirazın tekrar görüşülmesi isteğine neden ret oyu verdiler?

- Bu kararın Kartal için bu kadar önemli olduğunu iddia eden Belediye başkanı Altınok Öz neden meclise katılmadı? Katılsaydı 19'a 18 oy oranı değişecek ve Belediye başkanının savunduğu karar geçmiş olacaktı? Gündemde olmayan ptokolün mecliste oylanmasında bilerek mi belediye başkanı kendini riske atmadı?
Bu ve bunun gibi sorulara Kartal Belediye başkanının ne cevap vereceğini kamuoyu adına soruyor ve cevaplarını bekliyoruz.





Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün Instagram hesabından 3 Haziran'da Nevşehir'de olduğunu gösteren paylaşımları ;




Konu hakkında telefonla görüştüğümüz CHP Kartal Grup başkan vekili Taner Özdemir "Belediye başkanımız 4 Haziran 2015 günü kartal belediyesindeki makamındaydı. Firma yetkilileri protokolü hazırlayıp imzalamışlar. Perihan hanım 4 haziranda grupta kendisine verilen protokolü başkanımıza uzattı ve belediye başkanıda orada imzaladı. İmzalarken ben yanındaydım. Dolayısıyla evraktaki imzanın başkasına ait olma şansı yoktur. Normalde bende konunun geliş şekline karşıydım. Belediye başkanımız protokolü bana uzatarak oku dedi. Okuduktan sonra dedimki protokolle Kartal belediyesi adına adına geçiyor mülkiyetler benim için sorun kalmamıştır yeniden görüşülsün dedim. Ben bu madde ilk geldiğindede zaten protokolle yapın bu tadilatı demiştim. Protokol biraz gecikti gecikmeseydi iyi olurdu ancak sonuçta yapıldı. Ama olan oldu artık diyerek sözlerini sonlandırdı" diyerek sözlerini sonlandırdı.





 
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 12:40

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17