İsmail Saçlı 'Kerbela devam ediyor!'

Kartal Cemevi Vakfı’nda verilen Muharrem ayının ilk oruç açma yemeğine büyük katılım oldu.

İsmail Saçlı 'Kerbela devam ediyor!'
banner46
Muharrem ayının ilk gününde oruç tutan vatandaşlarla iftar yapılan Kartal Cemevi Vakfı’na Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kartal Belediye başkanı Altınok Öz,  Ak Parti Kartal Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyeleri Temel Yaz, Hüseyin Karakaya, Yunus Fırat Aydın, Haydar Göksoy, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Kartal Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Adem Etirli, İşçi Emeklileri Derneği Kartal Şube başkanı Arif Yıldız, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. 



Kerbela devam ediyor!


Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı "Bu gün burada toplanmamızın nedeni bildiğiniz gibi, Hicri takvime göre Muharrem Ayı. Bütün Peygamberlerin tuttukları oruçları bizlerde tutuyoruz. Onuncu gün İmam Hüseyin şehit edildiği için, iki gün daha tutarak Muharrem orucu, yas orucu diyoruz. Tuttuğumuz hem Muharrem oruçlarımız, hem de yas oruçlarımız hayırlara vesile olsun. Değerli canlar bizler hem acımızı, hem de tatlımızı paylaşmak durumundayız. Kartal'da Cemevi vakfı Hem Alevileri, hem sünnileri, hem siyasileri bir araya getiriyor. Kartal'da birlikteliği yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlerde destek veriyorsunuz. Sadece oruç tutmayı değil, bu havayı teneffüs etmeyi sağlıyoruz. Bundan sonra Cem sohbetlerimiz olacak. Hocalarımız İslam'ı anlatacaklar. İslamı çok iyi anlamamız lazım. İslam adına Kerbela hala bitmedi. Kerbela'da İmam Hüseyin'i katladen zihniyet İşte Işid denen zihniyeti Ortadoğu'da görüyorsunuz. Adına İslam dahi denilmeyecek işler yapılıyor. Peygamberin bize bıraktığı dinde kan yoktur, şiddet yoktur, zulüm yoktur. Kobanide kendi gibi düşünmeyenlere zulüm vardır. Bu zulümü iyi algılamak  için bu sofralarda buluşuyoruz. Bir daha Kerbela'lar olmasın, din savaşları olmasın, ırkçılık olmasın diye bu sofralarımızı paylaşacağız. 



İsmail Şaçlı'dan sonra konuşan Başkan Öz “Allah yaptığınız hizmetleri ve tuttuğunuz orucunuzu kabul eylesin. Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Bayramı. Bizler de Cumhuriyet içerisinde birlik beraberlik içerisinde yaşamaya alışmış bir milletiz” dedi.



Cemevi dedesinin yaptığı dua sonrası, Oruçlar açılıp, sohbet edildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 20:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17