Gümüşhanelilerden Abdulhamit Han'a Vefalı anma. 2. Abdulhamit Han'ın Hayatı Eskitilmiş Kılıç tiyatro oyunu Kartal'da sergilendi.

Gümüşhane ili Merkez köyleri kültür ve yardımlaşma derneği Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde 2. Abdulhamit Han'ın anısını yaşattılar.

Gümüşhanelilerden Abdulhamit Han'a Vefalı anma. 2. Abdulhamit Han'ın Hayatı Eskitilmiş Kılıç tiyatro oyunu Kartal'da sergilendi.
Tertiplenen programa Kartal İlçe Müftüsü Ümit Çimen, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Ünsal Kıraç, Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri Kenan Çakal ve Selami Keskin, Kartal Eski Belediye Başkanı Arif Dağlar,  Şehzade Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu, Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyeleri Temel Yaz, Mehdi Akman, Turgut Çevik, Saadet Partisi geçen seçim Kartal Belediye başkan adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Gümüşhaneli hemşehriler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.



Abdulhamit Han'ın Hayatı Eskitilmiş Kılıç

“Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir” sözleriyle adını tarihe altın harflerle yazdıran II. Abdülhamid’in hayatı tiyatroya uyarlandı. Mustafa Akif Ekşi’nin yazdığı “Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han” adlı oyuna ilgi büyüktü.



KEMAL DENİZCİ, LEVENT AKKÖK, TARKAN İNALLI, SEYFETTİN KENDALASLAN, ŞAHİN SEKMAN, SEYFULLAH KARTAL, HÜSEYİN BEY, MUSA BEY, MUSTAFA AKİF EKŞİ'nin oynadığı oyun seyredenlere duygu dolu dakikalar yaşattı.



Vefa borcumuzu ödedik!
katılan misafirlere selamlama konuşması yapan Gümüşhane İli Merkez Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim kurulu başkanı Muammer Güler "
II. Abdülhamid Han'ın hayatını maneviyatının yaşatmanın mutluluğunu duyuyoruz. II. Abdülhamid Han'a vefa borcumuzu ödedik.



ŞEHZADE'DEN PLAKET TAKDİMİ

Muammer Güler'in konuşmasının ardından Derneğe maddi ve manevi katkısı olanlara plaket takdim edildi. Plaket alanlar; Ünsal Kıraç, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız yerine Temel Yaz, AK Parti Meclis üyesi ve Gümüşhaneliler dernek başkan yardımcısı Turgut Çevik, Kızılay Kartal Şb. Başkan yardımcısı Fikret Polat plaketlerini Şehzade Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu'ndan aldılar




Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2013, 23:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
adem akarçeşme
adem akarçeşme - 11 yıl Önce

geldim çok güzel programdı ama orada eski başkanlarınızı göremedim odernege bence o insanlarda emek verdi sizin açınızdan çok yazık

muammer güler
muammer güler - 11 yıl Önce

adem kardeşim davet etmek bizden icabet etmek işi ciddiye almak o söledğiniz başkanlarınıza ait bence yazık değil bizlere o karede olma şerefi kimlere aitse onlar orda oldular sorun yok ben onur duydum katılımcı kardeş ve dostlarımla

muammer güler
muammer güler - 11 yıl Önce

davetime icabet edme onurunu gösteren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum işlerinden dolayı katılamayan dostlarıma ayriyyetten teşşekkürler ediyorum desteklerini hep yanımızda hissettik iyiki varsınız sayın başkanlarımmm sizleri seviyorummmm

SIRADAKİ HABER

banner17