CHP İhraç olayında Altınok Öz'le ilgili şok iddialar!

1 yıl ihraç edilen CHP'li 3 meclis üyelerinin ihraç olayında şok iddialar.

CHP İhraç olayında Altınok Öz'le ilgili şok iddialar!
300 Daire rant olduğu iddiasıyla Kartal Soğanlık’taki Esas Holding’e ait bir arazi için ‘plan değişikliğine’ karşı çıkarak ret oyu kullanan CHP'li 3 meclis üyeleri Altınok Öz tarafından basın yoluyla hain ilan edilmiş ve CHP il başkanlığı tarafından grup kararına uymadıkları gerekçesiyle partiden 1 yıl süreyle ihraç edilmişlerdi.

BELEDİYE BAŞKANI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİALAR!


Disiplin sürecinde Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün bizzat CHP İstanbul il başkanlığı'na gittiği, CHP İstanbul İl başkanı ve Disiplin kurulu üyeleri ile 3 meclis üyesinin ihraç edilmesi için talepte bulunduğu ve Belediye başkanının CHP İstanbul İl Disiplin kurulu üyelerini Kartal Belediyesine ait ada tesislerinde misafir ettiği, eski il başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile 3 meclis üyesinin ihracı yönünde görüştüğü iddia ediliyor. 

TMMOB RAPORUNA RAĞMEN İHRAÇ!

CHP’li Kartal Belediyesi ve CHP İl Disiplin Kurulu'nun, CHP'li belediyeler ile TMMOB’a bağlı meslek odaları arasında yapılan 'yaşanabilir bir kent ve yaşanabilir bir İstanbul için' protokolüne de uymadığı meclis üyelerine verdiği ihraç kararıyla ortaya çıktı.

TMMOB raporunda ;

- Artan inşaat alanı nedeniyle mevcut plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü teknik ve sosyal donatı dengesini bozmaktadır. Bilimsel, nesnel ve teknik gerekçelere aykırıdır.Bölgede ki donatı ihtiyacına olan gereksinimin karşılanmaması. Plan yapımına ait esaslara dair yönetmeliğe aykırıdır.

- Bölgede mevcutta bile karşılanamayan alt yapı, donatı ihtiyacını daha da artması nedeniyle kamu yararından bahsetmek mümkün değildir.

-Kişi veya kurumlara ait taşınmazların yatırım karlılığını düzenlemek üzere plan tadilatı yapılamaz.

- Plan değişikliğinin plan bütünlüğünü bozucu şekilde düzenlendiği, olumsuz bir etki doğuracağı, nüfus-donatı dengesini bozacağı. Bu anlamda planlama esasları, şehircilik ilkeleri ve kamu yararı açısından sorunlu bir düzenlemedir.

GÖZLER CHP GENEL MERKEZDE!  

Kartal ilçe yönetimi tarafından CHP'li üç meclis üyesi Dila Damla Öner, Gürbüz Çifçi, Medet Kıskanç grup kararlarına uymadıkları iddiasıyla “kesin ihraç” talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve İl Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl kesin ihraç kararı alındı. CHP Genel Merkez disiplin kurulunun, İstanbul İl Disiplin Kurulu kararı hakkında nasıl bir karar alacağı, 1 yıl ihraç kararını onaylayıp onaylamayacağı ise CHP tabanında merakla bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 14:19

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
sıddık gül
sıddık gül - 9 yıl Önce

sayın chp liler görün iştte eski il başkanının ve belediye başkanın yaptıklarını bunlara güvenmeyin

SIRADAKİ HABER

banner17