Borç batağında ki Kartal Belediyesi'ne yakalama!

Kartal Belediyesi'inden alacaklarını alamayan şirketler birer birer haciz gönderiyorlar.

Borç batağında ki Kartal Belediyesi'ne yakalama!

 Kartal Belediyesi'ne son yıllarda haciz üzerine hacizler geldi. Makam otomobili için bile yakalama kararı verilen Belediye Başkanı Altınok Öz'ün ise borçlar umurunda bile değil.

 

Kartal Belediyesi borç batağına batınca Belediye başkanının makam aracına bile haciz geldi.

 

İlçem Gazetesinin yayınladığı "Şaşalı Batış!" haberi Kartal'da büyük yankı uyandırdı. Gazetemiz hızla borç girdabına doğru ilerleyen Kartal Belediyesi'nin borç analizini yayınlamış ve  Belediye Başkanı Altınok Öz'ün her biri bir servet değerinde olan üç makam aracını resimlemişti.


YAKALAMASI VAR!


Gazetemizin yaptığı araştırmalar sonucunda bir acı gerçek daha ortaya çıktı. Belediye Başkanı Altınok Öz'ün Kartal'ın paralarıyla yaptırdığı  lüks villası'nın bahçesinde bulunan 34 BLD 20 plakalı aracın üzerinde 4 haciz bulunduğu ve YAKALAMASI olduğunu tespit ettik.


NEDEN YAKALANMIYOR?


Üzerinde hacizden dolayı yakalama kararı bulunan araçlar için icra müdürlükleri tarafından, karar UYAP Sistemi’ne giriliyor. Sisteme girilen bilgilerin ardından araçlarla ilgili karar anında sistemde gözüküyor. Araç ile ilgili trafik polislerinin plaka sorgulaması yapmasının ardından ise araç çekici yardımıyla bağlanıyor.

 

BORÇLU SALTANAT!


Belediye Başkanı Altınok Öz'ün her biri bir servet değerinde olan üç makam aracı kullanması ve borçları umursamayan tavırları vatandaşların tepkilerine neden oluyor.


2013 yılı denetim raporuna göre; Kartal Belediyesi 223.401.537.29TL borçlu. Belediye 2014 yılında  18 milyon 600 bin lira daha borçlandı. Böylelikle Belediyenin borcu 250 milyona (eski parayla 250 trilyona) dayandı.  Konu hakkında gazetemiz muhabirleri Kartal'ın sokaklarını gezip vatandaşlarımızın fikirlerini aldı. Vatandaşlarımızın çoğu "1 araç neyine yetmiyor? 3 araç kullanmaya gerek var mı? Araçları satsa borçlara yeter mi?" gibi tepkilerini gösterdiler.

 

TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULAYACAK MI?

Borç batağında ki Kartal Belediyesi başkanı Altınok Öz'ün vatandaşlardan gelen tepkileri değerlendirip, tasarruf tedbirleri uygulayıp uygulamayacağı ise daha şimdiden merak konusu. Belediye başkanının temsili ağırlama giderleri yıllık 5 milyon lirayı (eski parayla 5 trilyon lirayı) buluyor.


 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 11:49

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ TOK
ALİ TOK - 10 yıl Önce

Bu ne ya bu başkan ne yapıyor kartala kuruş harcamadan bu kadar borçmu olur haram olsun

SIRADAKİ HABER

banner17