Altınok Öz'ün söylediklerinin tamamı yalandır!

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut ŞENGÜL Gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mahmut Şengül'ün eylemlerde ki videosu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meclis üyeleri ve Mahalle Birim Başkanlarıyla Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında yedinci kez bir araya geldiğinde yaptığı açıklamalara Mahmut Şengül'den cevap geldi.


Taşerona sendikayı ben getirdim!

Kartal Belediyesi’nde çalışan  personelin ve işçilerin ikramiyelerini verdiğini söyleyen Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “Personellerin maaşlarını ödedik. İşçilerin ise Kurban Bayramına 12 gün kala ikramiyelerinin tamamını verdik. Bunlara rağmen yönetimi genel merkeze şikayet ettiler. Biz taşeronda çalışana sendika getirdik. Geçen dönem ben aday olmayayım diye işçi düşmanı ilan ettiler. Yeni dönemde Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlu bir durumda halen sendika  şubesi böyle bir tavır alması izah edilir gibi değil. Biz neden taşerona sendika getirdik. Türkiye’nin önünde çok ciddi sorunlar var.  Örgütlensin, yatay genişlemeyi yapalım. Yatay genişlemeyi yaparken de eğitime önem verelim, kitlesel mücadelenin önünü açalım dedik. Ama bir baktık ki paradan başka bir şey konuşmayan, hiçbir eğitim toplantısı yapmayan bir sendika şubesi ile karşı karşıyayız. Buna izin vermeyiz. Hele hele CHP’yi ve Başkan Altınok Öz’ü küçük düşürecek  ve sokağa düşürecek eylemlere izin vermeyiz. Oturma eylemi yaptılar. Hiçbir şey karşılıksız kalmaz. CHP belediyelerde emek düşmanı değildir. Başkan Altınok Öz olarak izah edemeyeceğim hiç bir şey yoktur” dedi.


Altınok Öz'ün sözlerinin tamamı yalan!


DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut ŞENGÜL gazetemize yaptığı açıklamada "Tamamı yalan, şirketlerle toplu sözleşme yaptık. 3 yılı geçti hala hiç bir maddesini ve alacakları ödemedi. Kadroluları 5 kalem ikramiye diğer sosyal alacakları var sadece 1 kalemini ödedi gerisi duruyor. Kartal belediye başkanı partililere yaptığı konuşmasında kartal belediyesi kadrolu personelin ikramiyelerinin tamamını verdiğini idda etmiş çalışan arkadaşların  4 kalem ikramiyeleri 1 kalemde elbise alacakları vardı  bunun sadece 1 kalemini ödedi, diğer 4 kalemi hala ödenmedi. Şirketlere her defasında "sendikayı ben getirdim" diyor. Madem sen getirdin. Şirketlerde yaptığımız toplu sözleşmenin altında, sizin ve yöneticilerinizin imzası var. İmzaladığınız bir toplu sözleşmenin idari ve ekonomik maddelerini üç yıldır neden uygulamıyorsunuz?" dedi. 


Kan Kanseri arkadaşımızın alacaklarını ödemedi!

Sözlerine devam eden Şengül "Sendikanın eğitim yapmadığını, sadece ücret sendikacılığını yaptığını iddia etmiş. Maaş ve diğer haklarını yıllardır gününde alamayan, evine icra gelenin, eşinden ayrılanların ve şu anda hastanede yoğun bakımda yatan kan kanseri Ayhan IŞIK'ın kaç kez içerideki alacağını istemesine rağmen sekiz aydan beri hiç bir ödeme yapılmadı. Daha bu gün sadece alacağının bir kısmı ödendi.


Erk olmak doğru söylüyor anlamına gelmez!

Sendikanın kendisini şikayet ettiğini iddia etmiş. Evet doğrudur. Altı aydır beri temsilci arkadaşlar kendisinden randevu istemesine rağmen, temsilcilerle görüşmüyor. Peki kendisine sormak istiyorum. Sorunları çözmek için sen görüşmez isen sorun nasıl çözülecek. Muhatap bulamayınca bizler de doğal olarak partinin üst kademelerine bu sıkıntımızı dile getirdik. Ayrıca geçmişte DİSK Genel Başkanından Şube Başkanı olarak benim ve şube sekreterimin  kellesini isteyerek, bunların kellesini alın, ondan sizinle görüşürüm diyen de kendisidir. Erk olmak doğru söylüyor anlamına gelmez.


Belediye başkanına yakışmayacak söylemler içinde!

Kendi eksikliklerini görmeyip, başkalarında eksik arıyor. Veya başarısızlığın sorumlusu olarak göstermeye çalışıyor. Bizim CHP Genel Merkezi ile veya parti ile hiç bir sıkıntımız yok. Tek derdimiz imzalamış olduğumuz toplu sözleşmenin uygulanması. Ayrıca bayramdan evvel kendisini Kartal meydanında gördüğümde yanına giderek, bunun bir kan davası olmadığını, iki kurum yöneticilerinin bir araya gelerek sorunları çözmesi gerektiğini dile getirdiğimde, halk tarafından seçilen bir belediye başkanına yakışmayacak söylemler içine girmiştir. Başkan Altınok ÖZ olarak izah edemeyeceğim hiç bir şey yok demiş. Bizimle görüşmediği için biz de buradan kendisine soruyoruz. Altında imzasının olduğu şirketlerdeki toplu sözleşmeyi üç yıl geçmesine rağmen neden uygulamıyorsunuz? Kadroluların bundan evvelki yönetimler tarafından bile bu kadar biriktirilmeyen siosyal haklarını neden ödemiyorsunuz? Siz sendikayla görüştünüz bir takvim çıkardınız da, sendikacılar keyfi mi eylem yapıyor? Daha evvel defalarca ödeme sözü verdiğiniz halde hiç birini yerine getirmediniz.


Ses çıkaran olursa da tehdit ile sustururum anlayışı egemen!


En son yemekhanede işçi ile toplantı yapıp bu sorunu çözeceğini söylemişti. Bu da gerçekleşmedi. Buradaki sorun ne de olsa işçi sesini çıkaramaz. Onlara ödeyeceğim alınterinin karşılıklarını müteahit alacaklarına aktarırım. Ses çıkaran olursa da tehdit ile sustururum anlayışı egemen. Başkanın sendikal örgütlenmeden anladığı bana biat edecek, her yaptığımı onaylayacak, bir nevi benim memurum ve noterim gibi hareket edecek bir sendikal anlayışı var etmek istiyor. Unutmamalı ki kendisini halk seçti ise bizleri de işçilerin özgür iradesi seçti. Eğer sendikaya ve emeğe o kadar sıcak bakıyorsa, neden işçinin seçimle belirlediği iradeye ipotek koymaya çalışıyor. Bunun tek bir cevabı var. O da ben kimseye hesap vermek anlayışıdır. Tek kişilik otorite ve yönetim anlayışıdır. Diğer adı ile de dikta bir yönetim anlayışıdır.



Ayrıca kimin yalan kimin doğru söylediğini anlamak için işçinin önünde geliriz bir araya kim ak kim kara belli olur buradan kendisine çağrı yapıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 08:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali keskin
ali keskin - 9 yıl Önce

Arkadaşlar bu belediye başkanı yabancının biri ben isciler le chp ilçede gördüm şube baskaniylada ilçe başkasıyla görüntüler ama birşey olmadı işçiyi sokağa döktü bu adam emek düşmanı ...

SIRADAKİ HABER

banner17