Ak Parti'nin Kartal'da kaybetmesinin sorumlusu Temurhan Yıldız'dır.

Seçimlerden aylar sonra Kartal Ak Parti'de sessizliği bozacak bir yorum geldi.

Ak Parti'nin Kartal'da kaybetmesinin sorumlusu Temurhan Yıldız'dır.

Gazetemizin yeni yazarı Mehmet Zorlu, çarpıcı bir yazı-analiz kaleme aldı.


İşte O yazısı ;



İlçem gazetesinin bu köşesinde bundan sonra beni bulabilirsiniz.


Kendimi kısaca tanıtayım, Yunus Mahallesinde Ak Parti'nin kurucu gençlik kolları Başkanıydım. Mahalleyi kurduktan sonra ilk seçimlerden sonra kendi isteğim üzerine siyasete ara verdim.


Gelelim bu güne...


ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖZÜKTÜ…    .
   

Ak parti seçimi aslında bundan 2,3 sene evvel kaybedeceğinin sinyallerini vermişti. Fakat Referandum ve Milletvekili seçimleri biz kimi koysak kazanırız dedirtmişti.



Birilerinin "İnsanlara tepeden bakan, ben varım gerisi hikâye, küçük olsun ama benim olsun" diyen bir anlayışı.
     

Temurhan YILDIZ’ın ilçe başkanlığı olduğu son delege ve ilçe seçimini bir hatırlayalım isterseniz, Partiye gönül vermiş insanlar delege yapılmıyor. Partiye hakaret etmiş kişiler delege yapılıyor. O mahallede oturmayan kişiler ve 16 delegenin 8 tanesi aynı köyden. Eski mahalle başkanları, Yönetim kurulu üyeleri maalesef öteleniyor yok sayılıyordu. Sonuç yarısı boş bir kongre salonu. İl başkanı Aziz Babuşçu ikaz ediyor ve salonun boş olmasının hesabını soruyor. İşte orada bu seçim kaybediliyor! demişti aslında İl Başkanı. Tabii ki anlayana...
  

Temurhan YILDIZ'ın İlçe Başkanlığı döneminde o kadar insanlar ayrıştırılmıştı ki, millet birbirinin masasına, ofisine gitmeye korkar olmuştu. Bir Karadenizli adaya kimsenin itirazı olmazdı ama Karadenizli bir aday olmalı diye kendisini işaret edince ve Erzurumluyu, Bayburtluyu, Bilecikliyi vs öteleyince ister istemez bir ön yargı oluştu.

 
Eskileri ötelemesi yardımlarını ve desteklerini yok sayması, Mehmet SEKMEN, Arif DAĞLAR, Ünsal KIRAÇ, Bekir KILIÇ’ın vb yok sayılması.

  
Temurhan YILDIZ a soruyorum. Belediye Başkan Aday Adaylığı döneminde kendin aday olana kadar kimseyi mahallelere yollamazken kendinin aday adayı olduktan sonra mahallelerde cirit atman oldumu sayın  YILDIZ, burada da ayrıştırdın milleti bıraksaydın da 18 aday mahallelere kendisini tanıtma fırsatı verseydin zenginlik olmazmıydı.

  
Hele Titanik otelinde birlik ve beraberlik gecesi diyerek düzenlenen gecede neden ve nereye gitttiginden habersiz 40 Ak Partili arkadaş bazı adaylar hakkında iftira dolu mektup ve söylemlere ne demeli.(fakat İçlerinden 2,3 kişi neden gittiklerini biliyorlardı)

 
Aday adaylığı süreci netleşti ve Temurhan YILDIZ aday gösterildi. Olan oldu artık AK parti teşkilatını toparlar derken, aynı davranış ve aynı ötelemeler nasılsa aday gösterilmiş ve 20 bin oy farkıyla seçimi hayalide olsa kazanmıştı Temurhan YILDIZ.

  
Seçimin son günü okul ziyaretlerinde Abubekir’ci, Hüsamettin’ci, Ünsal’cı vb diye adlandırılan "CI" ve "Ci" denenler ötelenmiş bir selam bile çok görülmüştü.
 

Temurhan YILDIZ farkında değildi ama farkında olanlar vardı, Başbakan 2 kere, Kadir TOPBAŞ 8 kere Kartal'a gelerek Kartal'ın kaybediliyor olduğunu anlamışlar ve ellerinden gelen destek’i vermişlerdir.
 

Alınan bu Sonuç Başbakanın seçimi genel seçim havasına sokmasının sonucudur . Yoksa bu seçim Temurhan YILDIZ la  Kartalda 20,000 farkla kaybedilirdi.
 

Gelelim İlçeye ve Teşkilata uzun zamandan sonra teşkilat elinden gelenin fazlasını yaptı (Ötelenenler, Eskiler Cı ve Ci leri) İlçe toparlamaya gayret etti. Eski Mahalle Başkanları, İlçe yöneticileri seçimin içine dahil edilmeye çalışıldı, Bu davranışından dolayıda Mehti AKMAN Takdirleri hak etti.


Temurhan YILDIZ’a bir tavsiye. Bir anımı anlatıp yazımı noktalayacağım Faruk ŞAHİN abimle Pendik Esnaf odasının karşısında oturuyoruz. Kısa boylu kara yağız birisi 40,50 dakika bir aşağı, bir yukarı gidiyor ikimizde bu şahsı tanıdığımızı ama hatırlayamadığımızı konuşuyoruz. Pendik’in o caddesi Cumartesi günleri çok kalabalıktır bilenler vardır sanırım fakat o kara yağız beyefendiye 1 kişi dahi selam vermedi. Tanıyamadılar kimdi o biliyor musunuz? Bir zamanların Ankara Belediye Başkanı Murat KARAYALÇIN idi o kişi. Bir partinin genel başkanlığını da yapmıştı. Yani koltuk gidince bazı kişilerin kimse yüzüne bakmaz demek ki.  Koltuktayken hoş bir seda bırakmak lazım. 


Bilgi ve Birikimin var sadece yapman gereken insanlara samimi ve gerçekçi olmandır..


NOT; Sayın Kazım ŞAHİN isimle yazan vatandaş söylediklerinin % 80 İmzamı atarım fakat iki şartla. (1) gerçek ismini yazacak cesaretin olmalı.
(2) Eleştiriye varım fakat hakarete asla.
Kimseyi bir yerden kovmaya kimsenin hakkı yok.  

SAYGILARIMLA…



Yazarın yazısını köşesinden

okumak için lütfen Tıklayınız...


Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 00:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Tutal
Murat Tutal - 10 yıl Önce

Dogru söze ne hacet. Temurhan Yildiz 5 senenin degil 10 senenin sorumlulugunu tasimaktadir. Onun yuzunden arrik belediyeye giremez olduk.

bülent şadoğlu
bülent şadoğlu - 10 yıl Önce

mehmet zorlu kardeşim bizim kuruluşunda adam bulmaya zorlandıgımızda gençlik kolları başkanlıgını yapmış sağlam birisidir.yazdıklarının altına imzamı atarım.sen dogruları söylemeye devam et kardeşim yanındayız.

Ahmet BAYINDIR
Ahmet BAYINDIR - 10 yıl Önce

Mehmet ZORLU bey gerçekten harika bir analiz yapmış fakat eksik kalmış: Temurhan beyin seçilmesin'de Kadir Topbaşın Başbakanımıza ısrarı büyük oranda etkili olmuştur.

Necmeddin TASCI
Necmeddin TASCI - 10 yıl Önce

görüşlerini̇z gerçekten doğrular i anlatmakta ama temurhan bey si̇zi̇n dedi̇ği̇n gi̇bi̇ bi̇r olsaydi hürri̇yet mah. 2010 ve 2014 arasında gece yarisin da dahi̇ bi̇zleri̇n sorunlar ini çözmek i̇çi̇n çalışan bi̇r bugun bi̇zleri̇n oturduğu sokaklardan hangi̇ eve gi̇tse bi̇r değeri̇ var bi̇r kac evden söz etmiyorum yüzlerce ev eleştiri yaparken bi̇zleri̇n olduğunu bi̇li̇n kendi̇si̇ne tesekkur ediyorum. hürri̇yet mah. 100 evi̇ni̇z ve seven doslariniz var abi̇ bunuda bi̇l

Mesut
Mesut - 10 yıl Önce

Necmeddin bey kendi aciklamalarinizla kartali neden kaybettigimizi ortaya koyuyorsunuz.Kartal hürriyet mahallesinden ibaret degildir.

Şahin
Şahin - 10 yıl Önce

ya arkadaşlar 10 senemiz gitti.bundan sonra ona bakalım evet temuran yildiz yanlış bir adaydı ama onamı takılıp kalalım.

şahap tayyar
şahap tayyar - 10 yıl Önce

sormak lazım sayın Yıldız'ın Uğurmumcu mahallesi̇ muhabbeti̇ nereden geli̇yor? i̇lçem gazetesi doneler sana postayla gelecek. bakalım yayınlayacak kadar mertmisiniz? top sende???



EDİTÖR : Şahap bey; biz kimseden korkmayız Allah'tan başka. Doneleriniz neyse gönderin bakalım. Kişilik haklarına saldırmadan yorum yapın lütfen. Mertseniz çakma isimle değil, gerçek isminizle yorum yazınız. Donelerinizi bekliyoruz. Gerekeni yapacağımızdan şüpheniz olmasın...

Resul zengin
Resul zengin - 10 yıl Önce

Temurhan yıldız kartalda muhteşem bir oy almıştır. Söylenenlere kesinlikle katılmıyorum ve parti yönetiminde görev alan bu arkadaşımız ak partili olmayı bence hak etmiyor


SIRADAKİ HABER

banner17