Ağaç-İş Sendikası iftarda buluştu

Ağaç-İş Sendikasının düzenlemiş olduğu iftar programı Kartal E5 yan yolda bulunan Dervişoğlu Döner Restaurantta gerçekleşti.

Ağaç-İş Sendikası iftarda buluştu

Katılımın yoğun olduğu gecede Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel TAŞÇI, Genel Mali Sekreter Hasan DOĞAN, Adel Kalemcilik İk. Direktörü Ceylan HACIAHMETİBRAHİM, Adel Kalemcilik Yöneticileri, Ağaç-İş Sendikası Eski Şube Başkanları, İstanbul Şube Yönetimi, Şube Başkanı Muzaffer DEMİRHAN ve Adel Kalemcilik çalışanları katıldı.


 Bu yıl ilke imza attıklarını söyleyen yöneticiler bunun sürekli olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladılar. Amaçlarının çalışanlarla iş ortamından farklı bir ortamda buluşmak olduğunu ve daha iyi kaynaşmak olduğunu vurgulayan İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Demirhan şunları dile getirdi.


 Demirhan “Geleneksel olması temennisi ile Birincisini düzenlediğimiz İftar Yemeğimize katılım sağlayan Genel merkez yöneticilerimize, örgütlü olduğum Adel Kalemcilik Yöneticilerine, İstanbul Şubemizin çok kıymetli üyelerine, tüm misafirlerimize ve yerel basın mensuplarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Ramazan-ı Şerifin başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada akan kan ve gözyaşının son bulmasına ve çalışma hayatında müspet gelişmelerin varlığına sebep olmasını dilerim. Katılımlarından dolayı tüm üyelerimize ve misafirlerimize şahsım ve yönetimim adına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.


Türkiye Ağaç İşleri Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşçı ise çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yaptı.


Ne Kadar Birlikte Olursak O Kadar Güçlü Oluruz


“Sendikamız 1949 yılında kurulmuş.  Merkezimiz Ankara’da Kamuya ait Korüs isimli firma özelleştirilme nedeni ile bu işyerleri tamamen kapatıldı. Sendikamız şu an sadece özel sektöre yönelik bir faaliyet sürdürmekte.


 Bizim 4500 yakın üyemiz var Türk-İş’e bağlıyız bu sene yaklaşık 15 tane işyerimize ayrı ayrı iftar yemeği verdik üyelerimizin tamamına bugünde bu vesile ile buradayız. Ayın 8 inde Samsun’da olacağız Temmuz’un 2 sinde Mersin’de olacağız Allah nasip ederse. Arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde onları biraz daha motive edebilmek hep birlikte olmak eski ve yeni üyelerle.


 Sendikamızın geleceğine yönelik bu tür toplantılarla arkadaşları bilgilendiriyoruz. Ne kadar birlikte olursak ne kadar güçlü olursak sendikanın geleceği açısından işçilerin geleceği açısından, işçilere hizmet açısından bu birlik beraberlikle mücadeleyi sürdürmeye çalışıyoruz. Ben 1998 yılından beri Ankara’da sendikanın genel başkanlığını yapıyorum.


Marmara Bölgesi Ağırlıklıyız


 Aslen Kartal’da Adel Kalem Fabrikasında çalıştım. İstanbul Şube Başkanlığını yaptım. 1980 yılından önce temsilcilik yaptım 1980 ihtilalinden sonra Şube Başkanlığı devam etti 10 sene kadar. Daha sonra Ankara’ya gittim görevime hala Ankara’da devam ediyorum.


Bizim genel olarak Marmara Bölgesi ağırlıklı Ankara, Samsun, Kastamonu, Bursa, Isparta, Denizli, Manisa, Mersin, Kocaeli genelde bu Sunta Mdf üretimi yapan işyerlerinde örgütlüyüz. Toplu sözleşme yaptığımız. Toplu sözleşme içerisinde olan 4500 e yakın üyemiz var. Türkiye Genelinde 10 tane şubemiz mevcut ve bu şubelerimiz üyelerimize hizmet vermek için canla başla çalışıyor.


Ben öncelikle bizleri kırmayıp bu programımıza katıldığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Ayağınıza sağlık. Yaklaşan Kadir gecemizi ve Ramazan Bayramımızı şimdiden kutluyor sağlıklı günler diliyorum” dedi.


Genel Mali Sekreter Hasan Doğan İse Şunları Dile Getirdi


Biz Ağaç-İş olarak Türkiye Genelinde örgütlü olduğumuz üyelerle buluşmak ve kaynaşmak maksatlı bir iftar yemeği verdik. Toplamda 4500 kişiye verdiğimiz bu iftarı geleneksel hale dönüştürmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar Mersin, Manisa, İstanbul, İnegöl, Kocaeli’ nde 2, Vezirköprü, Ankara, Denizli, Isparta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde iftar verdik. Ramazan nedeniyle üyelerimizle kaynaşıp gönül birliği yaptık. İnşallah bundan sonra bu devam eder devam etmesi konusunda biz yöneticiler olarak elimizden geleni yapacağız. Buraya gelip bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Yaklaşan Kadir gecemizi ve Ramazan Bayramımızın ülkemize ve bizlere sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

 
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 01:32

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17