Abubekir Taşyürek, yerel basın için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir heyet oluşturdu.

Abubekir Taşyürek'ten yerel basına gazetemiz aracılığıyla müjdeli haber.

Abubekir Taşyürek, yerel basın için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir heyet oluşturdu.
Abubekir Taşyürek, Aytekin Yaşar'ı 23.10.2014 Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde makamında ağırladı.


İlçem Gazetesi imtiyaz sahibi ve Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (AYGADGenel Saymanı Aytekin Yaşar, Ak Parti İstanbul Grup Başkan vekili Abubekir Taşyürek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 


Taşyürek'i sevenler ziyarette yarışıyorlar.



Kartal'da Meclis üyeliği yaptığı süreçte beyefendi ve cana yakın kişiliğiyle Kartallıların gönüllerinde taht kuran Abubekir Taşyürek, Yeni dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup başkan vekilliği görevini yürütüyor. Kartal'dan çeşitli dernek ve STK lar Taşyürek'e hayırlı olsun ziyareti için akın akın İstanbul Büyükşehir Belediyesine gidiyorlar.


İstanbul'da Yerel Basın üvey evlat!



Abubekir Taşyürek'le Kartal hakkında yapılan hoş sohbetten sonra  konu mahalli basının yaşadıkları sorunlara geldi. İlçem Gazetesi imtiyaz sahibi ve Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Aytekin Yaşar, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu yakasına çok sayıda yatırımlar yapmasına rağmen, mahalli basına bilgi verilmediği için, vatandaşlarımıza yapılan hizmetler yansımıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahalli basına mesafeli durumda bu mesafeler artık aşılmalıdır." dedi.
 

Mahalli basın ilan sopalarıyla sindirilmeye çalışılıyor.



Konuşmasına devam eden Aytekin Yaşar "Biz Kartal merkezli Anadolu yakasında gazete çıkartıyoruz. Kartal Belediyesi'nin yanlışlarını ve eksikliklerini yazdığımız için bizim ve diğer meslektaşlarımızın reklamı kesildi.  Mahalli basın ilan sopalarıyla sindirilmeye ve bitirilmeye çalışılıyor. Bir çok gazeteci de reklamları kesilmesin diye gerçekleri yazamıyor. Kamu görevi yapıyoruz ama araçlarımızı ücret ödeyerek park edebiliyoruz. Birçok arkadaşımızda toplu taşıtlardan ücret ödeyerek faydalanabiliyor. Buraya bu maksatla gelmemiştim ama hazır konu açılmışken bu konularda İBB'den Aygad üyesi olan ve derneğimize üye olmayan meslektaşlarım adına destek talep ediyorum." dedi.



İBB'de mahalli basın için bir heyet oluşturduk.

Ak Parti Grup Başkan vekili Abubekir Taşyürek'te "Mahalli basın bizim için çok kıymetlidir. Sorunlarınızı görüyor ve kamu adına üzülüyorum. Geçtiğimiz günlerde Avrupa yakasından bir gazeteci derneği beni ziyarette bulundular. Yaşadıkları sorunları listeleyerek İBB'den bu sorunlar hakkında destek çıkmasını talep ettiler. Biz bu konuda bir heyet oluşturduk. Neler yapabiliriz onu araştırıyor arkadaşlarımız. Sizlere yardımcı olabilmemiz için bu işi layıkıyla yapan gerçek basın emekçilerinin tespit edilmesi lazım. Siz basın emekçileri için en zor şey, seçim zamanı çıkan gazetelerdir. İşte bu seçim gazeteleriyle, vergi levhası, ofisi, giderleri olan basın 
emekçilerinin ayrıştırılması lazım diye düşünüyorum. Aytekin bey, İBB'de kurduğumuz heyette ki arkadaşlara senin telefonunu vereceğim. Siz de dernek olarak ve Anadolu yakasında ki gazeteciler olarak sorunlarınızı ve beklentilerinizi yazıp heyetteki arkadaşlarımıza verirseniz. Kadir Topbaş başkanımla değerlendirip ona göre sizler için hayırlı bir karar almak isteriz" dedi.

Samimiyetle bizi ağırlayan Abubekir Taşyürek, İlçem Gazetesiyle tüm dostlara ve basın emekçilerine selam gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 16:22

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17