Kadıköy'de 50 bin kişiden dev miting.

Sivas katliamında firari 5 sanıkla ilgili...

Kadıköy'de 50 bin kişiden dev miting.

Sivas katliamında firari 5 sanıkla ilgili davanın 19 yıl sonra zaman aşımı nedeniyle düşmesi İstanbul Kadıköy’de düzenlenen bir mitingle protesto edildi. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı mitingde, sorumluların tekrar yargılanması istendi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin geçtiğimiz günlerde aldığı kararla 5 firari sanık hakkında görülen davanın 19 yıl aradan sonra zaman aşımına uğraması, dün binlerce kişi tarafından protesto edildi. İstanbul Kadıköy meydanında yapılan mitinge, çoğunluğunu Alevilerin oluşturduğu yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Bir gece önceden bariyerlerle çevrilen Kadıköy Rıhtım Caddesi’ine gruplar 4 ayr ı koldan girdi. Acıbadem, Altıyol, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haydarpaşa Garı’nın önünde toplanan gruplar, 12.00’da meydana doğru yürümeye başladı. “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Davamız mahşere

kalmayacak”, “Katil devlet hesap verecek”, “Sivas onurdur, onuruna sahip çık”, “İnsanlık suçuna zaman aşımı olmaz” sloganları atan topluluk, Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını da taşıdı. Avrupa Alevi Bektaşi Birlikleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacıbektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nun organize ettiği mitinge, siyasi partiler ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu da destek verdi. Gruplar, Rıhtım Caddesi üzerinde oluşturulan arama noktalarından geçerek meydana ulaştı. Mitinge Trabzonsporluların yanı sıra bir grup Fenerbahçeli de katılarak destek verdi.

Kendilerine Fenerbahche Sol Açık Taraftar Grubu adını veren yaklaşık 30 kişi, üzerinde “Adalet tatilde, yetki katilde”, “Sarının kavgasında lacivert düşlerimiz var” cümlelerinin yazılı olduğu pankartları açtı (Gazetevatan)

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2012, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17