Kadıköy, köy olmaktan kurtulacak!

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, mega projeleriyle 25 yıldır adeta terk edilen Kadıköy’ü köy olmaktan kurtarıp Kadı Şehir yapmaya kararlı.

Kadıköy, köy olmaktan kurtulacak!
AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Kadıköy’de hayata geçireceği mega projelerini basınla paylaştı.


11 Şubat Salı günü Kalamış Develi Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısında her biri birbirinden önemli İmar ve Dönüşüm, Ulaşım ve Otopark, Yeşil Alan ve Sosyal Donatı Alanları, Spor Tesisleri, Sosyal ve Kültürel Tesisleri ile daha bir çok projeyi tek tek anlattı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ev sahipliği yaptı.

 

Projelerini basının huzurunda net ifadelerle anlatan Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, "Projelerimiz 10 yıllık bir çalışmanın ürünüdür ve Kadıköylünün ihtiyacına, Kadıköy'e yeni bir vizyon vermeye yöneliktir. Kadıköy'ün imar, ulaşım ve otopark, engelsiz yaşam, yeşil alan, kültür-sanat, spor alanı ve hayvan hakları alanlarında acil olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Projelerimizi masa başında ve seçime yönelik olarak değil, 2000'li yılların başından beri sahada çalışarak geliştirdik. Belediyeye gelirde getirecek bu projeler için  vatandaşımızın cebinden bir kuruş bile çıkmayacak. Tüm projelerimiz engelsiz yaşama yöneliktir, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılabilmelerini sağlamak bizim için önceliklidir. Kadıköy'de kaybedilmiş 25 yıl var. Bu nedenle her yıla karşılık bir mega proje hazırladık. Bu projeler seçim için değil, 2002'den beri sahadaki gözlemlere dayanan ve halk için hazırlanan projelerdir." dedi.

      

Vatandaşlar belediyeye ortak olacak

 

"Vatandaşın Belediyeye ortak edecekleri özel projelerinin dünyaya örnek olacağını ifade eden Yıldırım, "Vatandaşlarımızın belediyenin özellikle harcama giderlerinin ve ihalelerinin digital ortamda ve fiziki ortamda denetlenmesini sağlayacak bir şirket kurulacaktır. Bu şirkete son seçimde oy kullanmış seçmenlerden aynı hanede oturanların tercihi ile belirlenecek kişi, şirket ortağı olacaktır. Aynı hanede bakıma muhtaç kişi, engelli veya şehit ailesi olması halinde ikinci kişi de ortak olabilecektir. Ortakların hukuki ve mali sorumluluğu olmayacak bu şirkette denetim görevi olarak ortaklara ihalelerden, satın almalardan, belediye tarafından sağlanan indirimlerden ve kurulması gereken portatif otoparklardan belli oranda pay ayrılarak oluşan gelirler mahallelere göre ortaklara dağıtılacaktır. Digital ortamda şirket ortakları yani vatandaşlar belediye kararlarına anlık referandumla katılabileceklerdir." diye konuştu

 

Cüneyt Bitikçioğlu'na Şükran Plaketi

 

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Anadolu Yakasında 30 yıldır gazetecilik yapan Cüneyt Bitikçioğlu'na hizmetlerden dolayı şükran plaketi verdi.

Şükran plaketini alırken çok duygulanan usta gazeteci Bitikçioğlu, "30 yıl hizmet ettiğim gazetem değil, hukukçu bir siyasinin yaptığı bu jest ve incelikten dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

 

İmar ve Dönüşüm Projeleri

Kadıköy Merkez

E-5 (D-100) Otoyolu Ara Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi

 

Kadıköy yapılaşmasının çok eski tarihlerde tamamlamış eski yapı stokunun yoğun olduğu bir ilçemizdir. İlçemizdeki yapıların çok az bir kısmı 1997 yılında hazırlanmış olan “afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik” standartlarına uygundur. Bu itibar ile olası bir depremde meydana gelmesi muhtemel can ve mal kayıplarının yaşanmaması adına Kentsel yenilenmenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Kadıköy’ün kentsel dönüşümüne bütüncül bakmaktayız. Bu itibar ile imar planını daha önce önerildiği gibi parsel bazlı değil Kadıköy’de ada bazlı birleşimleri teşvik eden bir anlayış ile çözme düşünceyiz.

Gelecek projeksiyonunda Kadıköy’ün mevcut nüfusunun artacağını göz önüne alarak . Binaları depreme karşı güçlendirirken ve yenilerken aynı zamanda Kentin fiziki altyapısını baştan aşağıya yenileyen, yol kesitlerini genişleten, yeşil alanları arttıran, otopark sorununu çözen, Bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları ile modern ve marka bir kent haline dönüştürecek bir imar planı sunacağız. Kentsel dönüşüm modelimizde bölgede yaşayan hemşerilerimizi yine mevcut daire alanlarından 1 m2 dahi kaybetmeden ve ekstra hiçbir ücret ödemeden bölgede ikamet etmesi temel önceliğimiz olacaktır.

 

RASİMPAŞA KENTSEL YENİLEME PROJESİ

Kadıköy İstanbul’un en eski yerleşim alanlarından biri olması hasebiyle, özellikle eski kent merkezi olarak adlandırabileceğimiz Rasimpaşa, Osmanağa ve Caferağa gibi mahallerimizde çok yüksek oranda tarihi yapıyı barındırmakta. Kadıköy’ün tüm bölgelerinde tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz.

Mimarlık eserlerimizin en güzel örneklerinin yer aldığı Rasimpaşa mahallemize kentsel yenileme projesi geliştiriyoruz.

Tarihi değerlerimizin adeta terk edilmeye bırakıldığı bölgeyi, hızlı bir şekilde korumaya alacak ve bölgeyi sanat ve kültür merkezi haline getirecek bir rehabilitasyon projesi gerçekleştireceğiz.

ULAŞIM VE OTOPARK PROJELERİ

 

MİNİBÜS CADDESİ HAVARAY PROJESİ

Kadıköy’ün kuzey batı-güney doğu ekseninde en önemli ulaşım aksı olan Fahrettin Gökay Caddesi üzerinde havaray projesi gerçekleştirilecektir.

Cadde üzerinde hali hazırda Pendik-Kadıköy gibi çok uzun bir güzergâhta hizmet veren minibüs hatları ve şehir içi otobüs hatları kullanılmaktadır.

Ancak, özellikle Minibüs ile taşıma sistemi, düzensiz, konforsuz, ve mevcut hattın trafik  yükünü dehada ağırlaştıran bir modele sahiptir.

Tüm İstanbul’da olduğu gibi Kadıköy’ümüzde toplu taşımanın özendirilmesi ve raylı sistemlerin aktif olarak kullanılması ulaşım için en önemli çözümlerdir.

Bu itibar ile Bostancı iskeleden başlayarak Kadıköy iskele meydanında sonlanacak yaklaşık 9 km hat boyunca havaray projesi hayata geçirilecektir.

Proje Kadıköy-Kartal, Marmaray ve Gebze banliyö hatları ile entegre olacaktır.  

 

TÜM KADIKÖY’E BİSİKLET AĞI PROJESİ

Yeşil çevre ve sporu özendirme adına, Minibüs Caddesi, Bağdat Caddesi, E5 yan yol üzerinde ayrıca Tüm Kadıköy’de gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm kapsamında mevcut yolların genişletilmesi ve bu yolların kenarlarına bisiklet yolları yapılarak Kadıköy’ü bir bisiklet parkurları ağı ile donatma projesi.

Böylelikle, Kadıköy’ün herhangi bir mahallesinde ikamet eden bisiklet kullanıcısı kesintisiz bir ulaşım ile istediği alternatif yolu kullanarak sahil şeridine, iskele meydanına, Söğütlüçeşme’ye ulaşarak isterse burada oluşturulan bisiklet park noktalarında bisikletini park edip Marmaray ile Avrupa yakasına geçmenin mutluluğunu yaşayabilecek.

 

TCDD ARAZİSİ OTOPARK PROJESİ

Kadıköy Kartal Metro hattı ile Marmaray hatlarının birleşim noktası Rasimpaşa mahallemizde bulunan Ayrılıkçeşme istasyonudur.

Bu alanın batı yönünde bulunan TCDD ye ait olan arazi üzerinde gerekli görüşmeler yapılarak 3000 araç kapasiteli kapalı otopark projesi gerçekleştirilecektir.

Ayrılıkçeşme istasyonunda araçları park eden vatandaşlarımız Marmaray hattını yada deniz ulaşımını kullanarak Avrupa yakasına geçmenin rahatlığını yaşayacaklar.

 

CAFERAĞA OTOPARK PROJESİ

Kadıköy’ün genelinde var olan otopark problemi Caferağa mahallemizde çok daha yoğun bir şekilde hissedilmektedir.

Alana getireceğimiz yeni düzenleme ile bodrum katlarda yaklaşık 1500 araç kapasiteli kapalı otopark, cami çevrisinde yeşil alan ve rekreasyon alanı şeklinde Cafer ağalıların hizmetine sunacağız.

Ayrıca aynı alanda muhtarlık, Sanat galerisi, kafeterya gibi üniteler yer alacaktır.

 

FİKİRTEPE KAVŞAK PROJESİ

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm ile mevcut nüfus ciddi oranda artış gösterecektir. Halihazırda İstanbul boğaz köprüsünden Fikirtepe bölgesine katılım Şükrü saraçoğlu stadı bağlantı yolu yada Göztepe kavşağı üzerinden olmaktadır. Mevcut bağlantı noktalarında günümüzde yoğunluk yaşanırken Gelecek projeksiyonda daha da yoğunlaşacağı aşikardır. Bu itibar ile Fikirtepe bölgesine d-100 karayolundan direk bir bağlantı düşünülmüştür. Bağlantı sayesinde Fikirtepe ve Hasanpaşa bölgesine katılım sağlanacaktır.

 

YEŞİL ALAN S.D.A. PROJELERİ

 

İSKELE MEYDANI DÜZENLEME PROJESİ

Kadıköy kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda Haydarpaşa’dan başlayan Bostancı’da sonlanan yaklaşık 21 km’lik sahil şeridine sahiptir.

Proje kapsamında Kentin merkezinde kalan yaklaşık 2,5 km kıyı şeridi yeniden düzenlenecektir.

Kadıköy iskele meydanının temel rolü, İstanbul’un Avrupa yakası ile Anadolu yakasını ve Kadıköy ilçesini bağlayan bir düğüm noktası olmasıdır.

Farklı ulaşım türlerinin buluştuğu bir kentsel ulaşım odağıdır.

Proje alanı 230.000 m2’dir.

Meydanın terminal görüntüsünden kurtulması, yeşillendirilmesi, yaya trafiğinin arttırılması, insanların deniz ile buluşması, farklı sunum ve aktivitelere yer veren bir alana dönüşümü sağlanacaktır.

 

ERENKÖY KENT PARKI PROJESİ

Kadıköy Yeşil alan noktasında İstanbul’un en fakir ilçelerinden biri konumundadır.

Son 25 yıl içerisinde mevcut alanlarda maalesef kamu yararı noktasında iyi değerlendirilememiş ve betonlaşmaya mahkum edilmiştir. Halihazırda Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin bulunduğu yaklaşık 96.000 m2 sağlık bakanlığı uhdesindeki alan, gerekli görüşmeler yapılarak mevcut hastanenin başka bir yere transferi ile kent parkı haline dönüştürülüp Kadıköylülerin istifadesine sunulacak.

Park içerisindeki mevcut yeşil doku korunacak ayrıca, çocuk oyun alanları, spor alanları, koşu pisti, bisiklet parkurları, piknik alanları gibi donatılar olacak.

 

KUŞDİLİ ÇAYIRI DÖNÜŞÜM PROJESİ

Marmara denizinden içeriye Kurbağalıdere boyunca, Yoğurtçu parkı, İspark otopark, Belediye binası, nikah salonu, Söğütlüçeşme istasyon, ve stat çevresini içine alan yaklaşık 2,5 km hat uzunluğundaki bölgenin yeni bir anlayış ile adeta bir kent parkı kompleksi şeklinde düzenlenmesidir.

Proje kapsamında alanın bodrum katları kısmen otopark olarak değerlendirilecektir. Marmara denizine su yolları ile birleşen göletler, Her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerin gerçekleştirilmesine izin veren alanlar, kafeteryalar, gezinti ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, botanik bahçeler, kent ekranı gibi donanımlara sahip olacaktır.

Ayrıca proje kapsamında stad çevresi tamamen yeşil alana dönüştürülecek stad etrafındaki yollar yer altına alınacaktır.

 

SAHRAYICEDİD KENT PARKI PROJESİ

Sahrayıcedid Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan, imar planında kısmen park, kısmen yapılaşma alanı olan yaklaşık 70.000 m2 saha üzerinde bir kent parkı projesi yapılacaktır.

Proje kapsamında suni göletler, açık amfi tiyatro, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, yüzme havuzu, kafeteryalar, açık sergi alanları, yürüyüş, bisiklet ve koşu parkurları gibi donatılar yer alacaktır.

 

SPOR TESİSLERİ PROJELERİ

E5 Karayolu yanında halihazırda pazaryeri olarak kullanılan Yaklaşık 40.000 m2 alan çok işlevli bir proje ile Kadıköylülerin istifadesine sunulacaktır. Tesis de spor alanları, Pazar yeri, kapalı otopark fonksiyonlarını bir arada gerçekleşecektir.

İnşaa edilecek kompleks yapı kapsamında bir futbol sahası, tenis kortları, Pazar yeri, Ayrıca Kadıköy kartal metrosu ve Metrobüs hattı ile entegre olacak 4000 araç kapasiteli kapalı otopark bulunacaktır.

 

YENİ SALIPAZARI ÇOK İŞLEVLİ KOMPLEKS PROJESİ

Kadıköy İlçemizin eksikliğini duyduğu en önemli konuların başında spor tesisleri yetersizliği gelmektedir.

İlçemizdeki spor tesisi sayısı Ulusal ve uluslararası kent tasarım kriterlerinin çok altında bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır.

Kadıköy İlçemizin eksikliğini Bugün Kadıköy’de farklı branşlarda faaliyet gösteren 120nin üzerinde spor kulübü bulunmaktadır.

İlçemizde Amatör spor kulüpleri antrenman ve müsabaka yapacakları tesisler bulunmamaktadır. Bu itibar ile Mevcut kamusal alanlar bu amaçla değerlendirilmelidir.

 

HASANPAŞA İETT ARAZİSİ KAPALI SPOR SALONU PROJESİ

Hasanpaşa mahallemiz sınırları içerisinde bulunan ve hali hazırda İBB, İETT Otobüs garajı ve bakım merkezi olarak kullanılan yaklaşık 23.000 m2 alanda kapalı spor salonu ve yeşil alan düzenlemesi içeren proje düşünülmektedir.

Bünyesinde 750 araçlık kapalı otopark bulunacak spor salonunun 10.000 kişi kapasiteli olması hedeflenmektedir.

 

SU SPORLARI MERKEZİ

Kadıköy ilçemiz yaklaşık 21 km Marmara denizi ile sahil şeridine sahiptir. Ancak bu sahil bandı su sporları ile ilgilenen Kadıköylüler tarafından aktif olarak kullanılamamaktadır.

Bu itibar ile sahil şeridine Suadiye bölgesinde su kayağı, kürek, yelken ve benzeri aktivitelerin yapılabileceği su sporları merkezi projesi hayata geçirilecektir.

SOSYAL VE KÜLTÜREL TESİS PROJELERİ

 

HASANPAŞA GAZHANE KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Hasanpaşa Gazhanesi Projesi kapsamında 12.714 metrekare tescilli yapı, 4427 metrekare yeni yapı alanı, 22514 metrekare peyzaj alanı bulunmaktadır.

Yeni kullanım projesi doğrultusunda kültür merkezi olarak değerlendirilecektir.

Hasanpaşa Gazhanesi Projesi Proje, konferans salonu, 100-150 kişilik 3 adet sinema salonu, sergi salonları, atölyeler, enerji müzesi, enerji enstitüsü, lokanta, kafeterya, çocuk oyun evi, otopark ve idari birimlerden oluşacaktır.

 

ŞEHİR ENSTİTÜLERİ PROJESİ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ada bazlı birleşimlerde ada içerisinde kamuya terk edilecek alanlarda her mahallede, mahallelinin kullanımına sunulan, bünyesinde bayanlar ve erkekler için fitness salonları, hoby odaları, seminer odaları, el sanatları atölyeleri, eğitim ve kurs birimleri v.s olan kültür evleri projesi gerçekleştirilecek.

 

GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ

Kadıköy ilköğretim ve üniversite yerleşkeleri açısından İstanbul’un en zengin ilçelerinden biridir. Özellikle üniversite gençliği açısından çok fazla tercih edilen bir yerleşim alanıdır.

Kadıköy’e Üniversite öğrencilerinin hem barınma hem spor ve diğer aktivitelerini gerçekleştirecek bir gençlik merkezi projesi kazandırıyoruz.

Merdivenköy mahallemiz sınırları içerisinde gerçekleşecek ve yaklaşık 8700 m2 kapalı alana sahip olacak proje kapsamında 190 yatak kapasiteli yurt, sosyal aktivite alanları, çok amaçlı salon ve yarı olimpik yüzme havuzu yer alacak.

 

ÜÇÜNCÜ BAHAR YAŞAM MERKEZLERİ

Kadıköy’de 60 yaş ve üzeri yaklaşık 100 bin vatandaşımız yaşamaktadır.

Hepsi birer çınar olan bu çok kıymetli büyüklerimizin gün içerisinde arkadaşları ile vakit geçirebileceği, sosyal faaliyetlere katılabileceği bir merkez projesi.

Proje Hasanpaşa mahallemizde hali hazırda İSPARK’ın otopark olarak işlettiği alanda gerçekleştirilecek.

Proje bünyesinde, aktivite alanları, hobi odaları, bakım üniteleri ayrıca 150 araç kapasiteli kapalı otopark bulunacak. Değerli büyüklerimiz belediyenin servisleri ile evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakılacak.

DİĞER PROJELER

 

EĞLENCE ADASI

Kadıköy Caddebostan mevkiinde festival, gençlik şölenleri, konser, açık hava gösterileri ve benzeri etkinliklerin gerçekleşmesine olanak sağlayacak Marmara denizi üzerinde yapay bir ada oluşturulacak.

Adaya Caddebostan sahilde yürüme platformları ile ulaşılabilecek.

Ayrıca adada iskele, rekreasyon alanları, kafeterya gibi sosyal donatı alanları bulunacak.

 

ELEKTROMEKANİK OTOPARK PROJESİ

Şehrimizdeki dar alanlarda 2 araçlık otopark yerine portatif çok katlı otoparklar inşa edilecek.

 

OKULLARA YÖNELİK SAĞLIKLI BESLENME PROJESİ

Tercih eden velimizin öğrencisine hijyenik, kalori derecesi dengeli ve sağlıklı öğle yemekleri Belediyemiz tarafından ücretsiz verilecektir.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 09:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17