İstanbul'un su sorunu olmayacak! İstanbul'a su geliyor!

İstanbul'da 'B' planına geçildi. Sakarya Nehri'nden günde 800 Bin metreküp ilave su İstanbul'a aktarılacak...

İstanbul'un su sorunu olmayacak! İstanbul'a su geliyor!
banner46
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM’da gerçekleştirilen Su Zirvesi’nde acil eylem planını masaya yatırdı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş AKOM'da su yönetimi ve acil eylem planlarını masaya yatırdı. Toplantıya İSKİ, DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.



  

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Veysel Eroğlu "Hep aynı soru soruluyor, İstanbul susuz kalacak mı? Her seferinde söylüyorum ne İstanbul ne de başka bir şehrimiz susuz kalmayacak. Planlama ve yatırımlarımızı ona göre yapıyoruz." dedi.  "B" planlarının olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "B" planınız nedir şeklindeki soruya ise, "O meslek sırrı onu açıklamam. Ama herkes şunu bilsin Kadir Başkan ile birlikte İstanbul'u susuz bırakmayacağız. Siz barajlardaki doluluk oranlarına bakmayın. Musluğunuzdan temiz su akıyor mu ona bakın" dedi. 





Bakan Eroğlu, "Öyle kitap üzerinden değil sahada çalışan profesörler ile hizmet veriyoruz. Her ay toplantı yapıyoruz. Ağustos'un 15'inde de toplantı yapacağız. Allah'ın da yardımıyla İstanbulluya su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Bir müjdeyi vermek istiyoruz. İSKİ Sakarya Nehrinden su aldı. Bugün itibariyle 10 metreküp saniye hızla yaklaşık olarak günde 800 bin metreküp su İstanbul'a ilave olarak akıyor. Şu anda Melen Barajı devam ediyor. Biz kısa vadeli düşünmüyoruz. Başkanımızla 2071 yılının planlarını görüştük. Hazırlık yaptık. Şu anda 22 maddeyi yazdık onayladık. Hepsini tatbik edeceğiz." dedi.



 
Bütün çalışmaları Bakanımız ve ekibiyle ortak yürütüyoruz diyen Başkan Kadir Topbaş, "Sakarya'nın kirlilik oranı yüksek ifadeleri kullanılıyor. Bu yanlı. Bütün değerlendirmeler yapıldı. Sakarya’nın kirlilik oranı oldukça düşük. Ayrıca bir karar daha verdi Sayın Bakanımız, Sakarya ve Melen havzasının kirleticilerden arındırması konusunda da ekipler yoğun bir çalışma yapacaklar, Ergene’deki gibi. Bir problem yok. Bir de 6 Temmuz'da Melen 2 hattı devreye giriyor. " dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 02:49

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17