İstanbul'a ALARM verildi!

İstanbullular o saate dikkat ediniz!

İstanbul'a ALARM verildi!
Belediyeden yapılan açıklamada, yağışın Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ile Zeytinburnu'nda kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.




İlerleyen saatlerde kent genelinde etkili olması beklenen yağış için ekiplerin gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptığı hatırlatılan açıklamada, yağmurun başlamasıyla muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekiplerinin kritik noktalarda hazır bekletildiği kaydedildi.el Müdürlüğü, üç ilde yaşayan vatandaşları saat 18'den itibaren etkili olacak yağış konusunda uyardı. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da bugün 18.00'den itibaren yağış ve fırtına beklenirken, bu durumun yarın sabah 9'a kadar devam edeceği bildirildi. Türkiye genelinde de yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor.




İSTANBUL'DA YAĞIŞ HAZIRLIKLARI



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alması beklenen yağışa karşı alınan önlemler çerçevesinde riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekiplerini hazır bekletiyor.




Belediyeden yapılan açıklamada, 
 Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji birimlerinin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'da kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru geçişleri beklendiği hatırlatıldı.




Bu gelişme çerçevesinde AKOM'da yapılan kriz toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, İSKİ genel müdür yardımcıları, park ve bahçeler müdürleri ve Atık Yönetim Müdürlüğü'nün ilgili birimlerin sorumlularının katıldığı kaydedilen açıklamada, muhtemel şiddetli yağışlara karşı alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı aktarıldı.




Açıklamada, ekiplerin gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptığı, yağmurun başlamasıyla birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekiplerinin hazır bekletildiği kaydedildi. Açıklamada, İSKİ'nin 1097 personel, 599 araç ve iş makinesi, 103 motopom ve 112 jeneratör, itfaiyenin 996 personel, 457 araç, 186 motopomp, 384 dalgıç pompa, 252 jeneratör, yol bakım biriminin 829 personel, 214 araç ve iş makinesi, 38 motopomp, Atık Yönetimi Müdürlüğü'nün 270 personel, 71 araç ve iş makinesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün de 81 personel ve 27 araç ve işmakinesiyle hazırda bekletildiği bilgisi verildi.




Yağışların genelde kısa zaman diliminde (7-15 dakika) dolu, hortum ve fırtınamsı rüzgarla şiddetli yağışlara neden olacağı bildirilen açıklamada, yağışların bölgesel olarak gök gürültülü, şimşek çakması ve yıldırım düşmesi gibi meteorolojik olaylarla görüleceğinin tahmin edildiği, rüzgarın yağış anında poyraz ve yıldız yönlerinden sert, aralıklarla hamle yaparak fırtınamsı esmesinin (saatte 20-55 km hızla) açık deniz seferlerini aksatması, yaşanması muhtemel hortum hadisesiyle çatı ve tabela uçması gibi hadiselere neden olmasının beklendiği belirtildi. 




METEOROLOJİ'DEN HORTUM UYARISI



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, batı bölgeler ile öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Tekirdağ, Eskişehir ve Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.




Hava sıcaklığının yağışla birlikte batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.




Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara bölgesi ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 




KUVVETLİ YAĞIŞ



Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Tekirdağ, Eskişehir ve Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, hortum riski, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.




BAZI İLLERDE HAVA DURUMU



İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların güney ve batı kesimleri ile zamanla il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (30) 




ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32) 




İZMİR: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere il geneli kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30) 




ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri başta olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33) 




ANTALYA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısında kuvvetli olmak üzere il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29) 




SAMSUN: Parçalı bulutlu. (29) 




ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu. (26) 




DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(38) 




BÖLGELERDE HAVA DURUMU




MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa illeri başta olmak üzere bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Edirne'nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 




EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, İzmir, Manisa ve Kütahya illeri başta olmak üzere bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olacak.




AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Mersin'in iç kesimleri ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta ve Burdur ile Antalya'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 




İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacak. 




BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri, akşam saatlerinde bölge genelinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 




ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Genellikle parçalı, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 




DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı, kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu geçecek. 




GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 16:04

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17