SOMALİ, İFTARLAR ve İSRAF

Ramazan boyunca herkes birlik ve beraberliğin simgesi olarak iftarlar veriyor, çok güzel ve anlamlı. Verilecek iftarlar birlik ve barberlik  için . Fakat israf edilinceye kadar sofralarda...

SOMALİ, İFTARLAR ve İSRAF

Ramazan boyunca herkes birlik ve beraberliğin simgesi olarak iftarlar veriyor, çok güzel ve anlamlı. Verilecek iftarlar birlik ve barberlik  için . Fakat israf edilinceye kadar sofralarda bir kuş sütünün eksik olması ve onlarca yiyeceğin çöpe gitmesi vicdanları sızlatıyor. Peygamber efendimizin söylemiş olduğu güzel hadis var ‘’ Komşusu aç iken Tok yatan bizden değildir’’

Geçenlerde bir odanın iftarına, davete icabet ettik .Bir kuş sütü eksikti. Ama inanın masadaki bir esnaf kalanları görünce keşke iftar vereceklerine Somali’ye yollasaydılar, Parasını dedi. Demek ki insanımız yemekten çok yardımlaşmanın güzelliğine  inanmış en azından sofradaki dostların böyle düşünmesi bile umudumuzu arttırdı.

Kaynarca Kefalet Koparatif Başkanı Hüsamettin ELÇİ ,PESİAD Başkanı Ahmet CİN ve  Pendik Esnaf odası eski  Başkanı Tayfun YILDIRIM her sene  geleneksel olarak Dostlarına,  Esnafa ve Derneklere  vermiş olduğu iftardan vaz geçerek Somali ye yardım yapacaklarını duymak çok anlamlı geldi. Sadece onlar değil birçok  insanın ve şirketin  Somali ye yardım yaptıklarını duymak, İnsanı memnun ediyor. Demek ki insanımızın manevi duyguları hala sapa sağlam.

Peygamber efendimiz ‘’Yiyin için ama israf etmeyin ‘’diyor. Belediyeler, Siyasi Partiler, Odalar ve Sivil toplum kuruluşları insani duygularımızı ilerletmek için iftar vermekten vaz geçmesinler ama Lütfen israf etmesinler belki de bir iftarda verilecek sadece bir hurma ve  Bir tas çorba ile yapılması çok daha anlamlı gelecek. Varmısınız!  bugün iftarımızı sadece  çorba ile yapmaya!!!!

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2011, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17