Sayın Öz, Kartal'ın 500 milyon lirasını nerelere harcadınız? 100 milyona 100 eser yapılır!

Yerel seçimler biteli tamı tamına 3 yıl 2 ay oldu. Belediye başkanları basınla bir araya gelerek 3 yılda yaptıkları icraatları tek tek anlatıp, yapacaklarının ayrıntılarını...

Sayın Öz, Kartal'ın 500 milyon lirasını nerelere harcadınız? 100 milyona 100 eser yapılır!

Yerel seçimler biteli tamı tamına 3 yıl 2 ay oldu. Belediye başkanları basınla bir araya gelerek 3 yılda yaptıkları icraatları tek tek anlatıp, yapacaklarının ayrıntılarını bildirdiler. Kartal’dan ise tık yok.

“Neden Kartal’dan tık yok? Kartal Belediyesi hiç mi hizmet yapmadı?” Soruları ister istemez geliyor akıllara. Okurlarımız belki bilmezler, biz Sayın Öz’ün bir kaç bildiğimiz hizmetlerini anlatalım sizlere. Yıl boyu sünnet kampanyası, gerçekten takdire şayan güzel bir hizmet. Kartal’da ikamet ettiğini belgeleyen vatandaş, gidiyor belediye’ye hangi hastanede çocuğunu sünnet edebileceğini öğreniyor. Çocuğun sünnet elbiseleri de belediyeden. Bir başka güzel hizmet ise, mahallelerde ramazan ayında iftar açma yerleri. Bu da halk’tan ve bizden 10 puan aldı.  Başka hizmet var mı? vardır elbet onu da kendileri anlatırlar artık.

KARTAL’IN 500 MİLYONU NEREYE GİTTİ?

Gelelim bizim konumuza, halkımızı yakından ilgilendiren Kartal’ın milyonlarca liralarına. Belediye meclisinde Sayın Öz ve meclis üyeleri çok tartıştılar. 3 yılda Kartal’ın 400 milyon lira bütçesi ve 90 küsur milyon borcu olmuş. Yani düz hesap 500 milyon lira Kartal’ın parası harcanmış. Şimdi her kes bunu soruyor “Kartal’ın 500 milyonu nereye gitti? Bu paralar nerelere harcandı” Çünkü baktığımızda heykellerden başka biten hizmet yok. Nevşehir oteli kiralanmış, bom boş yatıyor. “Çok yaşa Nevşehir, çok yaşa” diyesiniz geliyor. Hizmet binası Çırçır’da yatıyor, Esnaf her gün yolumuzu çevirip soruyor “Bu bina ne zaman bitecek?” diye. Sözde geçen yıl başkanımız Kasım ayında gelip oradan esnafa el sallayacakmış! Hangi yılın Kasım’da biteceği ise meçhul.

BABACAN BELEDİYE BAŞKANI

Üzülerek seyrediyoruz ve yazıyoruz. Sayın Altınok Öz belediye başkanı seçildiği zaman ben çok ümitlenmiştim. İnanın takdir etseydim, hayatta bana uymayan partisine bile oy verebilirdim, gelecek seçimlerde. “Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz” demiş atalarımız. Bakıyoruz, izliyoruz ve üzülüyoruz. Başkanımız babacan bir adam. Halkçı, insanla tokalaştığı zaman samimiyetle tokalaşır. Ben kendisini çok eleştirmeme rağmen (üstelik bize kervan yürüyor! Demesine rağmen) sever ve sayarım. Kendi kendime hep şunu söylüyorum “Keşke belediye başkanı olmasaydı!” Bu meslek ona göre değil bence. Hem çok yıprandı, hem de korkarım seçimlere kadar vatandaşlardan tepkiler artacak gibi gözüküyor. Tabii halkımızda tepkisini önceki belediye başkanına yaptıkları gibi sandıkta göstereceklerdir.

100 MİLYON VERİN, 100 ESER DİKEYİM KARTAL’A!

Çok iddialı bir başlık gelebilir çoğularına göre, ama ben iddia ediyorum yinede. 100 milyon lira (Eski para ile 100 trilyon) ayırın bir kenara sayın Öz ve yetki verin, seçimlere kadar en az 100 eser dikeyim Kartal’a ve siz bir daha ki seçimi garantilemiş olun. Üstelik siz hiç kendinizi de yormayın. Nevşehir’e gidin, ada tesislerine gidin, kardeş belediyeleri ziyaret edin, dert tasa da etmeyin.

3 YILDA NELER YAPTINIZ?

Ya da anlatın basına 3 yılda 500 milyon lira ile neler yaptınız Kartal’a. Ha siz basına terssiniz bu aralar, sevdiğiniz aile dostu bir gazeteciye de anlatsanız olabilir. Anlatmayacaksanız da canınız sağ olsun. Biz bildiğimiz kadarıyla 3 yılın ayrıntılarını önümüzdeki sayımızda yazarız sevgili okurlarımıza. Takdir Halkımızın.

Bu vesile ile halkımızın Regaip kandilini kutluyor, Sevgi, saygı, huzur dolu günler diliyorum…

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17