Altınok Öz Açıklamalı "Kartal Belediyesi Mescidi Neden Kapattı? Oto Pazarı madem ruhsatsızdı neden yıllarca göz yumuldu?"

Altınok Öz Açıklamalı
banner46

Cumhuriyet Halk Partisinde Deniz Baykal döneminde çarşaf açılımı yapıldığında tabanın bir kısmı çok kızarken, bir kısmı da siyaset yapmalıyız genel başkanımız iyi yapıyor diye onaylamıştı.

CHP’NİN ÇARŞAF AÇILIMINA TERS DURUM!

Muhafazakar kesimde inanmamış “CHP hiç baş örtülüleri, hem de çarşaflıları sever mi? Takiyye yapıyorlar!” demişlerdi. Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediyesi Hürriyet Mahallesinde o zamanki genel başkanları Deniz Baykal’ında katılımıyla Siirtlilere tapu dağıtmıştı. Basında resimler yayınlandı çarşaf, çarşaf.  Muhafazakar kesim yine tepki gösterdi “Bak bile bile sakallı ve takkeli kişileri özellikle resim karesi içine alıyorlar ki yani nedir ki açılımımız devam ediyor” diyerek. Bunları kimler söylüyor. Sokaktaki her iki kişiden biri hatta 3 kişiden ikisi diyebiliriz. Yani sağ partilere oy verenler yada Ak Partiye oy veren vatandaşlar diyorlar.

KARTAL OTO PAZARI RUHSATSIZ İSE, YILLARCA NEDEN GÖZ YUMDUNUZ?

Evet, aylardır Kartal kamuoyunu meşgul eden, aç kapa, aç kapa bir hal olan, araba alım satım işleri ile uğraşan yüzlerce insanın kapalı kaldığı sürece ekmeğiyle oynanan, yılan hikayesine dönen KARTAL OTO PAZARI’nın hali merak uyandırıyor. Araştırdık ve bakın ortaya neler çıktı neler…

HER ŞEY KARTALSPOR İÇİN!

2006 yılından beri Kartalspor Kulübüyle beraber bir firmanın ortaklaşa çalıştırdığı ve İş Bankası vakfından kiralan alanda Her Pazar oto pazarı kurulmakta ve yüzlerce araç buraya 20 lira vererek arabasını satmak için girmekte. Kurban bayramlarında da, kurban kesilmekte idi. Paralar nereye Kartal’ın medarı iftiharı, yönetenlerimizin vazgeçilmez hobisi olan Kartalspor’a.

BELEDİYE HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞ!

2009 yılı Nisan ayında Kartal Belediye Başkanlığı görevini devralan Altınok Öz, 16 Aralık 2011’e kadar Kartal Oto Pazarına müdahale etmez iken ani kararla 16 aralıkta (2 yıl sonra) ruhsatsız diyerek Kartal oto pazarını mühürledi.

Mahkemelik oldular ve karşı taraf 29 Ocak’ta açtırma yetkisi aldı. Belediye açmadı çeşitli bahanelerle 4 gün sonra yani 3 Şubat’ta açtılar. Karşı tarafın Kartal Belediyesi’ni dört gün rötarlı açmaktan suç duyurusunda bulunduğu da kamuoyunda bilinmekte. 

ZABITA’NIN KAYNAK YAPMA, HENDEK, KANAL AÇMA YETKİSİ VARMIDIR?

Oto Pazarı’nın mühürlenmesi olayında aslında başka ilginç olaylarda gün yüzüne çıkıyor. Nedir bunlar? Derseniz. Tamam belediye başkanı kızmış ve ani bir radikal karar alarak karşı firmaya“şimdiye kadar Kartal Oto Pazarı’nın gelirlerini Kartalspor’la paylaştınız ama yeter. Artık bu para sadece ve sadece Kartalspor’a akmalı ve Kartalspor şampiyon olmalı, yaşasın Kartalspor!” diyebilir.

Merak edilen konu ise Kartal Oto Pazarı sınırları içinde yani firmanın kiraladığı mülkü kazımaya, yollarını bozmaya, 3-4 kamyon dolusu inşaat atığı dökmeye, asfaltını bozmaya, iki kanal (hendek) açmaya, mühürlemek yetmediği gibi birde kaynak yapmaya, içeride ki mescidi mühürlemeye, kanunlar yetki veriyor mu? Bununla ilgili firma zarar ve ziyan davası açtığında kamu zarara uğratılmayacak mı? Milletin parasına yazık olmaz mı?

MESCİT NEDEN KAPATILIR Kİ?

Yukarıda resimde gördüğünüz sözü geçen mescitin tabelasının bu haberden sonra söküldüğü söylenmekte. Aldığımız bilgiye göre Orasının 3-4 yıldır mescit olarak kullanıldığı ve bayanlara, erkeklere panelvanla ayrıldığı, kıble yazısının ve tespihlerin bulunduğu, kapısında 3 musluklu abdesthane olduğu, vatandaşlar üşümesin diye termosifonla sıcak su verildiği de yaklaşık 40 metrekare alan olduğu bilinmekte.

Gelelim asıl en hassas konuya ibadethaneye kilit vurulmasına;

Bizim ecdadımız hoşgörüsü ile nam yapmış. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği zaman, önünde diz çöküp kilisenin anahtarını veren papazlara “Kalkın ve gidip ibadetinizi yapın. Bizim inancımızda Kiliselere ve ibadethanelere dokunmak yoktur” diyerek tüm dünyaya tarihi ders vermiştir. Kartal Belediyesi’de falanca yılı ibadethanelerin bakımına ayırdık diye broşürler basarak reklam yaparken, mescit mühürlemek gibi ters bir durumla karşı karşıya kalmıştır.

Şimdi soru şu;

Bu mescit yani ibadethaneyi mühürleme emrini sayın Öz’mü vermiştir?

Açıklaması var mıdır?

Ne maksatla mühürlenmiştir?

Zaten Dış Alan mühürlenmişken iç alan neden mühürlenmiştir?

Tinerciler girmesin bahanesi olacaksa, bu belediyeyi ilgilendiren bir mazeret midir?

Neden “Mescit” ve “Abdesthane” ibareleri yazılan levhalar sökülmeye çalışılmıştır?

Bu haberlerin çıkmasını önlemek için midir?

Soruyor ve bekliyoruz, olurya belki cevap veren olur diye...

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2012, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17