Muharrem Ödemiş, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Muharrem Ödemiş Kimdir?

Muharrem Ödemiş, Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde verdiği kahvaltıda AK Parti Ataşehir belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Muharrem Ödemiş, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Muharrem Ödemiş Kimdir?

Her kesimi kucaklayacak aday


Sağcısı ile, solcusu ile, milliyetçisi ile, lazı  ile, kürdü ile her kesimi kucaklayacak bir duruşu ve ağırlığı olan deneyimli siyaset adamı Muharrem Ödemiş, Ataşehir Belediye
Başkan aday adaylığını açıkladı.


Yüreğindeki sıcaklığı ve samimi davranışlarıyla Kadıköy’de her zaman sevilen deneyimli siyasetçi Muharrem Ödemiş, Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde verdiği kahvaltıda AK Parti Ataşehir belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Kahvaltıya STK temsilcileri, yerel basın ve çok sayıda davetli katıldı.


CHP'nin belediye başkanı aday adaylarından sonra AK Parti'den Muharrem Ödemiş, Ataşehir'de yerel seçimlerin startını verdi. Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde katılımcılara seslenerek Yerel seçim süreçinin kendini hissettirdiğini ifade eden Ödemiş, Ak Parti'de siyasete başlayan biri olarak insanlara hizmet etmeyi kendimize şiar etmiş bulunmaktayız. Bizim davamız ve düşüncemiz millete hizmet etme düşüncesidir. Bundan dolayı bu insanların güzelliklerine mahzar olma, insanların duasını alma davasıdır" dedi.


"Koltukların peşinden değil davasının peşinden koşan olduk"


Cemil Meriç'in "koltukların peşinden değil davasının peşinden koşan olduk" sözünü haırlatan Ödemiş, "biz hep davamızın peşinden koşan olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ak Parti'nin kurulduğu yıldan bu yana içerisindeyim. Biz en dipten siyasete başlamış, idealleri olan insanlarız, aklımız önüne hırsımız hiçbir zaman geçmedi" diye konuştu. 40 yıldır Ataşehir'de olduğunu, Ataşehir'in birçok sivil toplum örgütünde çalıştığını ifade eden Ödemiş, "biz en temel noktadan Ataşehir'in ilçe olması için mücadele veren bir kişiyiz. İlçe olduktan sonra beklentilerimiz arttı, herkesin en önemli beklentisi ilçe olmasıyla birlikte buranın arzu edilen gelişmişlik düzeyine erişmesiydi" dedi.


"Belediyecilik çöp toplamak, kaldırım ve park yapmak değildir"


Ataşehir Belediyesi'nin temel hizmetlerde bekleneni vermediğini ifade eden Ödemiş, şöyle devam etti: “Ataşehir çok dinamik bir kent. Yaklaşık bütçesi 2013 itibariyle 350 milyon TL. Yerelde iktidar olan bir erk bu kaynağı Ataşehir için mantıklı ve fonksiyonel bir harcama yapma mecburiyetindedir. Böyle dinamik ve önemli kavşak noktada bulunan bir kentin yönetilmesi noktasında çok ciddi eksiklikler, noksanlıklar olduğunu bir çokAtaşehirli gibi biz de şahidiz. Çöpleri topluyoruz, kaldırım ve parkları yapıyoruz, deyip tüm belediyeciliği bunun altına sıkıştırmamak lazım. İmar, trafik ve alt yapı sorunlarında ciddi sıkıntılar var. 25 yıldır bu sorunları konuşuyoruz, konuşmaya da devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda bir arpa boyu yol alınmadı. Eğer tekrar CHP'nin Ataşehir'i alması durumunda bu sorunların bir beş yıl daha devam etmesi Ataşehir’lilere reva mı? Büyükşehir belediyesi ile yaşanan sorunlar iletişim ilişkilerinden kaynaklı bir sorundur. Biz kavgadan yana değiliz. Toplum bundan çok çekti. İnşallah kavga ve gürültünün olmayacağı, projelerin demokratik bir şekilde yarışacağı bir seçim olur."


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yle, Ataşehir Platformu olarak biraraya geldiğini belirten Ödemiş, "Biz sayın başkanla Ataşehir Platformu olarak yaptığımız bir program vardı. Başkan bize hitaben "esasında biz çok şey yapmak istiyorduk, ama büyükşehir bize izin vermedi, biz de onun için yapmıyoruz." diye konuşmuştu. Bu mevcut sorunlar 5 senenin değil, 25 senenin sorunlarıdır. Yaptığı projelerin hiçbiri yapısal projeler değil, bu projeleri anadolunun şehirlerinin belediyeleri de yapıyor" şeklinde konuştu.


"CHP'den 6 aday adayının çıkması belediyenin başarılı olmadığının kanıtıdır"


"Beş yıl içerisinde mahalleler arasındaki uçurumu gideremeyen bir yerel yönetimi başarılı olarak görebiliyor musunuz?" diye soran Ödemiş, "Öyle bir kent düşünün ki içinde statü ve sosyal yapı olarak Bağdat Caddesi var, içerisinde Hakkari ortalaması ya da dağ varoşu da var. Böyle bir kent olur mu?” 5 yıl içerisinde mahalleler arası uçurumlar olması bir başarı değildir" dedi. Kardeş Kültürleri Festivali'nin mahallelerde yapılmasını da eleştiren Ödemiş,“ Kardeş Kültürleri bir arada toplayalım. Mahallelerin yapısına göre sanatçıları getirerek ayrı yerlerde etkinlik yapmak doğru değildir.Eğer kardeş kültürlerse amaç kardeş kültürleri toplayacağımız, bir salona onlara hitap edecek sanatçıyı da getirmemiz gerek" dedi.


CHP'den 6 aday adayının çıkması hakkında konuşan Ödemiş, “Altı aday adayın çıkması demek, belediyenin başarılı olmadığının kanıtıdır. Ayrıca bir aday adayın; dürüst, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile yola çıkması da mevcut belediyenin eksikliklerinin bir göstergesidir” diye konuştu.


Son olarak aday adaylığı ile ilgili Ödemiş, “Yıllar boyu siyasetin içinde bulunmuş bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak, güçlü bir sivil toplum desteği ile aday adayı olmaya karar verdim. Yıllar boyu AK Parti'de oldum, daha önce hiçbir partide olmadım. Öncelikle siyaset üstü bir yapının iradesine talibim. sadece AK Parti değil, bütün siyasi partilerden destek verecek arkadaşlarımızla beraber, sorgulayacak ve hesap soracağız. Bu anlamda bu toplantı düşüncemizin ilk aşamasıdır. Farklı etkinlik ve toplantılarımız olacak" dedi.


Muharrem Ödemiş Kimdir?


1968 İstanbul Fatih doğumlu olan Muharrem Ödemiş, lise eğitimini Kadıköy Ticaret Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.1990 yılından itibaren kendi aile şirketinde gıda dağıtımı ve pazarlaması yapan Muharrem Ödemiş, birçok dernek ve sivil toplum örgütünde aktif olarak görev yapıyor. Ödemiş, 2001 yılında AK Parti Kadıköy İlçesi’nde yönetim kurulu üyeliği, 2004 yılında mali işlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı ile 2006 yılında siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcılığı, 2007 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı yapmıştır. Son olarak 2011 yılında Milletvekili aday adayı olan Ödemiş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 16:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Karagöl
Kemal Karagöl - 10 yıl Önce

Siyasetin içinde olup kişiliğini ve duruşunu bozmadan ilerleyen ender şahsiyetlerden MUHARREM ödemiş sonuna kadar arkandayız

SIRADAKİ HABER

banner17