Heybeliada'da yangın. Adalara Piknik yasağı gelebilir!

Heybeliada bugün alev alev yandı. Nedeni ise...

Heybeliada'da yangın. Adalara Piknik yasağı gelebilir!

Heybeliada bugün alev alev yandı. Nedeni ise dikkatsiz piknikçiler! Şimdi adaya piknik yasağı gündemde!

İstanbul'da Heybeliada'nın At Ahırları mevkiinin üst bölümünde kalan çamlık alanda, saat 14.50 sıralarında yangın çıktı.

Yangına, Adalar itfaiyesi ekiplerinin yanı sıra 5 helikopter ve 1 amfibik uçakla müdahale edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı ve müdahalede zorluk yaşandı.

3.5 hektarlık alanı yok eden yangın kontrol altına alınırken, yangının çıkış nedeniyle ilgili Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu NTV'ye konuştu:

"Büyük ihtimalle insan hatası. Piknikçilerin yaktığı ateş, sönmemiş bir izmarit ya da kontrolsüz şekilde çevreye atılan cam şişelerden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruyoruz.

3 hektarlık alan yandı ve burası fıstık çamlarıyla kaplıydı. 1997 yılında geniş çaplı yangın çıkmış ve gönüllü grupların da yardımıyla burası ağaçlandırılmıştı. Şimdi o gönüllülerin üzüntüsünü görmek çok acı verici. Şu an itfaiye ve gönüllüler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Yaz mevsiminde adaların gerçeği bu. Doğal, tarihi ve kültütrel zenginliği nedeniyle adalar insanların ilgisini çekiyor ve hafta sonları yüzbinleri bulan ziyaretçiler oluyor. Bu insanlar dikkat etmeli. Bizim bu noktada sıkıntımız var ve kontrolü çok zor. Alınabilecek tedbirleri görüşüyoruz ve ormanlık alanlarda pikniği tamamen yasaklama çalışmaları yapılmalı." (haberler.com)

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2012, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17